10 gânduri inspiraționale despre măiestria dansului: ”Dansul este modalitatea prin care poți face ca muzica să devină vizibilă”

Dansul este mai mult decât o simplă mișcare acompaniată de muzică. Plasticitatea și vitalitatea sunt împletite armonios cu arta mișcării, a simțirilor și a trăirilor. Dansul este o punte de armonie între minte-corp și emoții.

Am selectat 10 gânduri inspiraționale despre arta dansului și câteva imagini spectaculoase:

1.Dansul este un poem în care fiecare mișcare este un cuvânt. (Mata Hari)

2.Dansul este ca și viața: există atâta timp cât plutești prin el. Când te oprești, s-a terminat.(Jerome Robbins)

3.Dansul frumos se naște din setea de dans. Iar setea de dans cere ca toți să danseze – chiar și cel ce joacă prost – căci altfel nu ar mai fi sete, ci o academie împietrită și spactacol fără semnificație. (Antoine de Saint-Exupery)

4.Dansul este cea mai elevată, cea mai emoționantă, cea mai frumoasă dintre arte, pentru că nu este doar translatare sau abstractizare din viață; este chiar viață. (Havelock Ellis)

10 gânduri inspiraționale despre măiestria dansului

5.A dansa înseamnă a fi afară din tine însuți. Mai mare, mai frumos, mai puternic. (Agnes de Mille)

6.Dansul reușește să exprime “inexprimabilele reziduuri emoționale” pe care rațiunea nu le poate tălmăci. (Copeland & Cohen)

10 gânduri inspiraționale despre măiestria dansului

7.A învăța să mergi te eliberează. A învăța să dansezi însă, îți dă cea mai mare libertate: de a exprima cine ești cu întregul tău corp. (Rabindranath Tagore)

8.Dansul este modalitatea prin care poți face ca muzica să devină vizibilă. (George Balanchine)

10 gânduri inspiraționale despre măiestria dansului

9.Dansul a existat dintotdeauna, la toate rasele și popoarele. Dansul este o formă de exprimare dată omului, la fel ca vorbirea, filozofia, pictura sau muzică. (Copeland & Cohen)

10.Dansează ca și cum te vede nimeni; iubește ca și cum nu ai fost niciodată rănit; cântă ca și cum nu te-ar auzi nimeni; trăiește ca și cum ai fi singurul om de pe pământ. (Mark Twain)

Mulțumesc că distribui!

You Might Also Like