”Femeia Nouă”: o femeie energică, profesionistă și androgină, care este egală bărbatului

Hannah Höch a fost o artistă tare populară în Germania. Ea este cea mai cunoscută pentru munca ei din perioada Weimar, care era fotomontajul. Fotomontajul este un tip de colaj în care articolele lipite sunt fotografii reale sau reproduceri fotografice extrase din presă și din alte medii de producție pe scară largă.

Lucrările ei au scopul să desființeze fabula și dihotomia care a existat despre conceptul de ”Femeia Nouă”: o femeie energică, profesionistă și androgină, care este egală bărbatului. Interesul ei în acest subiect a fost modul în care femeia este percepută de societate, precum și în care se structurează rolurile sociale.

Expoziția Hannei Höch este la galeria Whitechapel din Londra. Este o expoziție anuală galeriei și merită o vizită, măcar și virtuală. Conceptul artistei a fost o forță motrice în dezvoltarea colajului secolului al XX-lea. Ea a îmbinat imaginile preluate din revistele de modă și jurnalele ilustrate, creând o nouă imagine plină de umor și sensibilitate.

În mod similar, Ozaslan preia fotografii alb-negru, de la oamenii pe stradă până la tinerii de pe plajă, și introduce piese de peisaj natural. Rezultatul este o scenă urbană neobișnuită, juxtapusă între mai multe lumi simultane.

Femeia Nouă: o femeie energică, profesionistă și androgină

Mișcarea Dada a respins monarhia, militarismul și conservatorismul și a fost cuprinsă într-un sentiment ”anti-artistic”.

Dadaiștii au considerat că arta nu trebuie să aibă limite sau restricții și că poate fi capricioasă și jucăușă. Aceste sentimente au apărut după Marele Război, care a determinat societatea să pună la îndoială rolul guvernului și să respingă militarismul după ce a văzut atrocitățile războiului.

Mișcarea Dada a avut un ton de negativitate fundamentală în ceea ce privește societatea burgheză.

You Might Also Like