10 profesii ale viitorului pe care nici o școală nu le oferă

Viitorul o fi fiind el unul abstract, dar bate la ușă cu pași grăbiți. Nu este pentru nimeni un secret că școala/ universitatea și alte instituții de învățământ nu reușește să țină pas cu cerințele actuale. Astăzi, sunt cerințe pe piața muncii pe care studiile nu le poate satisface, ce să mai zicem de mâine.

Diversmedia.info a selectat top 10 profesii din domeniul tehnologic ale viitorului, despre existența cărora este greu de crezut.

Tehnologiile digitale

Cele mai noi tehnologii, inclusiv dronele, robotică sau dispozitive de realitate virtuală oferă nenumărate posibilități pentru tineri să câștige bani din tendințele actuale. Toate profesiile de mai jos sunt legate de dezvoltarea industriilor care pot câștiga popularitate și cerere în următorii ani.

1.Piloți de drone

Era dronelor a început deja, în următorii ani această nișă va crește uluitor. Astfel, va apărea o nouă profesie ”pilot certificat pentru drone”. Interesul și cererea pentru drone este în creștere rapidă, indiferent dacă sunt dispozitive de cercetare, misiuni secrete, fotografii artistică sau doar pentru livrarea unei comenzi de la un magazin online.

2.Designeri 3D

Influența tehnologiei nu a ocolit lumea modei. În ultimii ani, mostre de imprimare 3D au apărut la show-urile de modă la Milano și New York, iar bijuteriile, accesoriile și costumele- toate au imprimeuri 3D.

3.Arhitector pentru realitatea virtuală

 

 

Reprezentanții multor domenii, de la industria de divertisment la asistența medicală, au vorbit despre apropierea timpului de utilizare în masă a realității virtuale. Acest domeniu deschide oportunități incredibile pentru designeri, arhitecți, creatori de mobilă, etc.

4.Evaluatori ai încrederii în sine

Antrenorii de dezvoltare personală cresc ca ciupercile după ploaie. Într-o eră haotică, depresivă, mereu în schimbare avem tot mai multă nevoie de un mentor pentru a obține rezultatul dorit. Cu toții urmărim tot ce este posibil: numărul de calorii consumate pe zi, ritmul cardiac mediu, tipurile de exerciții și multe altele. Dar cunoașterea cifrelor nu ne va ajuta să ne îmbunătățim stilul de viață. Abilitatea de a analiza toate aceste date și de a crea un regim alimentar optim sau un plan de exerciții este un nivel complet diferit. De aceea tot mai des întâlnit astăzi este această profesie- un specialist care va îmbina toate rezultatele tehnice și te va ghida pas cu pas spre rezultat.

Ecologie

5.Creatori de orașe și case inteligente

Designerii și arhitecții urbani trebuie să țină seama nu numai de trafic, ci și de tipurile de transport care ne pot inunda străzile (sau cerul) peste 20 sau 30 de ani. În plus, aceștia trebuie să ia în considerare modul în care clădirile, străzile și chiar spațiile de parcare pot fi integrate în sistemul inteligent al orașului și infrastructura locală. Multe dintre aceste profesii sunt, de asemenea, strâns legate de ecologie, energia regenerabilă și transformarea orașelor inteligente în cele verzi.

6.Manageri în laboratoarelor pentru testele contoarelor inteligente

Domeniul de aplicare al tehnologiei inteligente nu se limitează la bucătăriile și smartphone-urile noastre. Astăzi, dispozitivele inteligente sunt introduse în energia tradițională, de exemplu, în contoarele de gaz.

7.Arhitecții rețelelor electrice inteligente

Conceptul de rețele inteligente de energie atrage atenția designerilor urbani, arhitecților și specialiștilor de mediu. Combinația dintre resursele eficiente din punct de vedere energetic și comunicațiile tradiționale va ajuta în viitor să facă orașele noastre mai ecologice. Această oportunitate profesională promițătoare va fi o alegere bună pentru inginerii și arhitecții tehnici.

Economie

8.Arhitector big data

Analiza datelor a atins o scară extraordinară. Abilitatea de a interpreta și de a găsi avantaje pentru o anumită afacere în cantități mari de date poate fi un avantaj uriaș atunci când recrutează specialiști în această industrie extrem de promițătoare.

9.Experți în domeniul monedelor virtuale 

Poate că în viitor, bancherii și analiștii financiari vor trebui să se îngrijoreze nu numai despre ratele lirei, euro și dolarului. Monedele alternative, cum ar fi Bitcoin, au potențialul de a distruge instituțiile financiare tradiționale și, ca urmare, apar noi profesii.

10.Manager e-commerce

Manageri în domeniul comerțului electronic. Întreprinzătorii magazinelor/ rețelelor offline și-au întărit de mult prezența pe Internet și multe inițiative în domeniul comerțului se deschid, în primul rând, în mediul online. Aici lista de profesii este lungă: SEO expert, SMM expert, Social Media Manager; margetolog pentru e-mail; etc.

Mulțimim că ne urmărești!

You Might Also Like