(10) rase de câini cu cea mai scurtă viață

Știai că sunt rase de câini ce trăiesc foarte puțin. Cât de mult timp o să trăiască câinele meu?

Probabil este cea mai frecventă întrebare pe care fiecare iubitor de animale patrupede o are în mintea lui. Sunt multe caracteristici individuale, sunt rase unice de câini despre care nu știai, sunt stăpâni care își pun animăluțele în ipostaze haioase. 

rase de câini cu viața scurtă

Astăzi ne vom preocupa de durata de viața a câinilor și am făcut un top 10 rase cu cea mai scurtă durată a viații. În primul rând, în rândul familiilor de câini, rasele mari au o durată de viață mai scurtă decât rasele mai mici. În plus, rasele mari de câini sunt, de asemenea, predispuse la mai multe probleme de sănătate.

10.Newfoundland, durata medie de viață 8-10 ani

rase-de-câini-cu viață-scurtă

Este una dintre rasele blânde, inteligente, dulce-temperate, dar cu o medie de viață de la 10 la 8 ani. Rasa Newfoundland este predispusă la diverse probleme de sănătate.

9.Rottweiler, durata medie de viață 8 ani

durata-de-viață-câini-rase de câini ce trăiesc-puțin

Dacă căutați un cățeluș de pază, rottweiler ar putea fi o alegere potrivită. Această rasă este mare, puternică este complet neînfricată, loială, alertă, ascultătoare și încrezătoare. Un asemenea câine poate cântări 110-130 kg și poate atinge o înălțime de 24-27 cm. Cea mai frecventă boală pentru ei este cancerul.

8.Saint-bernard- durata medie de viață 8 ani

durata medie de viață 8 ani-câini cu viață scurtă

Saint-bernardul este o rasă de câine uriaș, cu o expresie oarecum tristă. Saint Bernard este una dintre cele mai mari rase de câini din lume. În afară de mărimea lor mare ei au fost recunoscuți pentru contribuții valoroase în misiunile de salvare alpine. Însă au o durată de viață foarte scurtă, între 8 și 10 ani.

7.Bullmastiff – durata medie de viață 8-10 ani

Bullmastiff- durata medie de viață scurtă-rase de câini-ce trăiesc puțin

Bullmastiff este unul dintre animalele de companie excelente pe care le poți avea. Această rasă este foarte dedicată familiei. Sunt, de asemenea, loiali, iubitori, vigilenți, puternici și curajoși, dar au o medie de viață scurtă.

6.Borzoi – durata medie de viață 7-10 ani

borzoi-rase-de câini-ce trăiesc puțin

Borzoi este o rasă de câini mare, cunoscută pentru capul distinctiv lung și blana frumoasă. Dar, această rasă frumoasă, blândă este predispusă la multe probleme de sănătate. Durata de viață este limitată la doar 7-10 ani.

5.Leonberger – durata medie de viață 8- 9 ani

Leonberger- - durata medie de viață 7-10 ani-rase de căini

Leonberger este o rasă neînfricată, uriașă, care este cunoscută pentru aspectul semănător cu un leu. Această rasă este foarte loială, ascultătoare, prietenoasă, afectuoasă și curajoasă. Faptul șocant pe care ar trebui să-l știi dacă vrei un asemenea câine este durata cea mai scurtă de viață: 8-9 ani. O boală comună gravă în care apare o dezvoltare anormală a cartilajului ce afectează și cartilajele.

4.Ogar irlandez- durata medie de viață 6- 9 ani

Irish-Wolfhound-durata medie de viață- câini cu cea mai scurtă viață

În ciuda dimensiunii sale mari, ”lupul” irlandez este răbdător, generos, dulce-temperat și loial. Ei pot, de asemenea, să se joace împreună cu copii și alte animale de companie. Dar suferă de multe boli și au o viață scurtă.

3.Dogul german sau Marele danez- durata medie de viață 6- 8 ani

tan-great-dane: raase de câini ce trăiesc puțin

Marele Danez este cea mai înaltă rasă de câini din lume. Această rasă gigantică este foarte blândă, iubitoare, devotată și încrezătoare. Afecțiunile des întâlnite sunt cele la stomac, mai ales este dificultatea de a respira, obstrucția fluxului sanguin și deteriorarea organelor interne.

2.Ciobănesc de Berna- durata medie de viață 6- 8 ani

Ciobănescul de Berna este o rasă de câine de talie mare. Locuiesc în munți din Elveția, câinele de munte din Berna este una dintre cele mai mari și mai frumoase rase de câini din lume. Câinii de munte din Berna au blană groasă pentru a supraviețui în climatul rece al Alpilor Elvețieni. Sunt animale frumoase, blânde, foarte inteligente, loiale, afective și credincioase.

1.Mastifful francez- durata medie de viață 5- 7 ani

câini ce trăiesc puțin- French Mastiff

Cu o durată medie de viață de 5-8 ani, mastifful francez are cea mai scurtă viață. Cu o greutate de până la 68 kg, mastifful francez este una dintre cele mai mari rase de câini din lume. Din nefericire, ei au o viață foarte scurtă.

Mulțumim că ești alături de noi!

You Might Also Like