Aici trăiesc cei mai fericiți oameni din lume

Raportul Mondial al Fericirii (WHR) din 2018, lansat recent, oferă o scurtă descriere a nivelului de fericire pentru toate țările din lume. Sunt date ce clasifică în funcție de diferitele perspective ale fericirii naționale și analiza bunăstării și a nivelului de trai al oamenilor.

Aici este lista celor 10 cele mai fericite țări din lume în 2018.

10.Australia- indexul fericirii 7,139

Australia se află pe locul zece în lista țărilor cele mai fericite din lume, începând din 2018. Calitatea vieții în țară este prea ridicată, având în vedere sănătatea generală, libertatea economică și drepturile politice.

9.Suedia, indexul fericirii 7,314

suedia, cele mai fericite țări din lume

Regatul Suediei este o țară scandinavă din regiunea Europei de Nord. Suedia este considerată a șaptea țară cea mai bogată din lume. Datorită ratei mari a venitului pe cap de locuitor din PIB, populația are un nivel de trai ridicat. Economia se concentrează exportul fierului, a lemnului și a resurselor hidroenergetice. Învățământul este la un nivel ridicat.

8.Noua Zeelandă, indexul fericirii 7,324

Noua Zeelandă este cea mai fericită țară insulară suverană situată în sud-vestul Oceanului Pacific.

7.Canada, indexul fericirii 7,328

Măsurătorile de fericire care contribuie la poziția sa sunt rata maximă a speranței de viață, populația mică și peisajul frumos. Această țară dezvoltată ocupă poziția a zecea în indicele dezvoltării umane la nivel global. Indicele de fericire al țării este 7.328. Astfel, țara se află pe locul 7 pe lista celor mai fericite țări din lume în 2018.

6.Olanda, indexul fericirii 7,441

Structura economiei mixte a țării se situează pe poziția a 17-a în lume, conform indicelui de libertate economică. Raportul fericirii mondiale al ONU a clasat țara ca fiind cea mai fericită pe locul șase în lume, datorită calității ridicate a vieții. Țara are servicii de îngrijire medicală mai bune, beneficii educaționale, precum și beneficii sociale.

5.Elveția, indexul fericirii 7,487

Elveția este un stat suveran. Caracteristicile unice ale țării includ economia în plină expansiune, infrastructura fenomenală și serviciile educaționale la cel mai înalt nivel. Mediul extrem de curat al țării face posibilă o creștere a speranței de viață a persoanelor încă la mijlocul anilor optzeci. Caracteristicile țării includ transparența guvernului, libertățile civile, calitatea vieții, dezvoltarea umană și competitivitatea economică.

4.Islanda, indexul fericirii 7,495

Islanda este una dintre cele mai pașnice țăei din Atlanticul de Nord. Aici unul din zece locuitori scrie cărți. Islanda este o țară geologică activă, care conține câmpuri de lavă și ghețari. Stabilitatea politică, economică, socială și egalitatea sunt trăsăturile principale ale țării. Indicele global al păcii din țară este, de asemenea, mai ridicat. Țara nu deține o forță armată permanentă, cu excepția unei acuzații de apărare a gardei de coastă. Corupția are un nivel foarte scăzut.

3.Danemarca, indexul fericirii 7,555

Și Danemarca este un stat suveran. Țara deține o monarhie constituțională cu un sistem de democrație parlamentară. Țara este considerată a fi una dintre cele mai dezvoltate țări din punct de vedere social și economice din întreaga lume. Țara este cunoscută pentru cea mai mare mobilitate socială din lume și un nivel mai ridicat de egalitate a veniturilor. Rata de corupție a țării este de asemenea scăzută.

2.Norvegia, indexul fericirii 7,594

Norvegia este un stat suveran unitar în nord-vestul Europei. Caracteristicile care fac din Norvegia una dintre cele mai fericite țări din lume sunt egalitatea socială și rangul bunăstării, indicii de prosperitate și peisajele frumoase la nivel mondial. Țara deține un rol major în sectoarele petrolului și hidroenergetic și dispune de o mulțime de resurse de gaze naturale. Țara are cele mai scăzute rate de criminalitate.

1.Finlanda, indexul fericirii 7,632

Finlanda este regina celor mai fericite țări din lume în 2018. Țara are un nivel superior în diverse aspecte, cum ar fi educația, libertățile civile, calitatea vieții și dezvoltarea generală a oamenilor. Țara s-a clasat pe primul loc la Indexul Libertății Presei. Este una dintre cele mai stabile țări din lume, iar oamenii de aici sunt cei mai fericiți din lume.

Nu uita să distribui prietenilor!

You Might Also Like

  • Cu cât mai fericiți trăiesc oamenii, cu atât mai simplu se îmbracă - Divers MediaDivers Media 16.02.2019 at 18:24

    […] e să aruncăm un ochi asupra stilului vestimentar al oamenilor din țările cu cel mai înalt index al fericirii, atunci nu mai avem multe […]