Homeopatia- o minciună periculoasă: află de ce această ramură a medicinei alternative nu este eficientă

Ce este homeopatia?
Homeopatia este o ramură întreagă a medicinei alternative, creată de Samuel Hahnemann în secolul al XVIII-lea, și care se bazează pe anumite principii. Este o poveste lungă pentru că homeopatia este practic cea mai populară formă de medicină „alternativă” din Europa, dar promit să o fac interesantă şi uşor de urmărit.

homeopatia, ce este un tratament homeopat-este sau nu periculos

Hahnemann a dezvoltat această teorie a homeopatiei într-o vreme în care medicina modernă nu exista, pacienții erau tratați după metode aproximativ identice cu cele din epoca lui Hipocrat, adică sângerări directe sau cu lipitori. E adevărat că mai mulți oameni mureau decât erau cu adevărat vindecați și cei care erau vindecați erau norocoși că au scăpat cu viață. Apoi de la o soluţie Hahnemann a hotărât că are suficiente dovezi pentru a declara Legea similitudinii care stipulează că ceea ce te face bolnav (sau dă simptomele bolii) te poate şi vindeca dacă este diluat suficient.

homeopatia

Cum se prepară medicamentele homeopatice?

Se ia o substanță care produce simptome similare simptomelor bolii. De exemplu, tusa este un simptom, atunci remediu împotriva tusei se ia un medicament pe bază de plante (care probvoacă tusa). Legea dovezilor: funcţionalitatea unui remediu homeopat se testează dând unor oameni sănătoşi o substanţă gata diluată pentru a vedea care sunt reacţiile pe care le-ar genera. Pacienţii sunt urmariţi timp de câteva luni pentru a estima care dintre simptomele pe care le arată sunt cauzate de substanţa primită. Legea remediului unic: spune că fiecare remediu homeopat trebuie pregătit special pentru fiecare pacient. Asta înseamnă că fiecare preparat este conceput în mod unic pentru pacientul tratat.

homeopat

Medicul Reginei Victoria a numit homeopatia „o insultă la adresa raţiunii”. Concluzia generală a celor mai bune studii efectuate de-a lungul a peste 200 de ani de la apariţia homeopatiei şi până în zilele noastre, cu metode din ce în ce mai bune şi standarde clare de control al erorilor arată că homeopatia este ineficientă ca şi metodă de tratament indiferent de boala pe care pretinde că o tratează.

Iată câteva studii care demonstrează lipsa de eficacitate a homeopatiei:

  • Studiile asupra homeopatiei (făcute probabil de către adepţi) nu sunt conforme cu standardele academice. Aici.
  • O arhivă a studiilor lui Edzard Ernst, unul dintre cei mai apreciaţi cercetători în domeniul medicinei alternative o puteţi găsi aici
  • 110 studii despre homeopatie şi 110 medicale comparate. Rezultatul? Homeopatia e doar placebo. Aici
  • Utilitatea homeopatiei în tratamentul cancerului. Evident, inutilă. Aici

Aveți grijă de sănătatea voastră și a celor dragi!

You Might Also Like