Prioritățile și grozăviile sistemului de învățământ din China

Cât sunt de muncitori și ce succes global au chinezii cunoaște și un copil de la grădiniță. Întrebarea este cum au ajuns ei la un asemenea nivel? Pentru început, lăsăm economia și politica la o parte și ne preocupăm în acest articol despre educație.

Să descoasem împreună care sunt lacunele, prioritățile și beneficiile sistemului de învățământ din China!

Învățământul primar obligatoriu începe de la 6 ani și durează 3 ani, apoi învățământul gimnazial și liceal. Până aici nu găsim mari diferențe, decât vârsta școlarizării de 6 ani. Să vedem mai departe. În 2012, potrivit raportului OCED, studenții chinezi au ieșit pe primul loc în cadrul programului de evaluare a studenților internaționali (PISA) al OCDE. PISA este un test care evaluează abilitățile de citire, matematică și știință ale copiilor de 15 ani în 65 de țări.

Să vedem, totuși, ce se ascunde în spatele acestui rezultat. În primul rând, copii din China chiar din clasa I petrec la școală foarte mult timp, ei au câte 6-7 lecții pe zi. Deci, un copil de 6 ani va finaliza studiile la ora cinci seara, iar după ore va face ordine în clasa de studii. În China, toți studenții fac curat după ore. De asemenea, elevii din China nu au aproape deloc vacanțe.

Școala începe în mod regulat la ora 7:30 și continuă până la ora 16:00, cu o pauză de o oră și jumătate până la 2 ore pentru prânz și întârziere. Pentru elevii de la liceu, studiile continuă după masă până la orele 21.00-22.00. Mai mult, programul de învățământ este atât de complicat și dificil, iar concureța este foarte mare, în clasă fiind aproximativ 70- 90 de elevi.

Majoritatea studenților se trezesc în jurul orei 6 dimineața și se duc la culcare după miezul nopții. Întreaga lor zi este petrecută pentru a învăța în sala de clasă și pentru a-și termina temele pentru a doua zi. Chinezii învață limba engleză chiar din primul an de școală. În clasa a 5-a au deja informatica, fizica și alte obiecte complicate.

Sistemul de învățământ chinez este mai degrabă un stil inactiv. De ce? Mai ales pentru că creativitatea și gândirea critică nu sunt adesea încurajate. Profesorii de multe ori nu au timp pentru răspunsuri creative sau energia pentru a încuraja creativitatea și inițiativa. Vă imaginați fizic ar fi imposibil să asculți la ore 90 de elevi.

Filozofia finală a educației chinezești este că trebuie să fii bun la tot. Studenții sunt bombardați cu toate tipurile de discipline, de exemplu, geografia, istoria și biologia, sunt predate chiar de la o vârstă fragedă.

Un lucru este cert, ei nu se plâng, sunt învățați cu greutățile de mici și sunt foarte competitivi.

Voi ce părere aveți?

You Might Also Like