Top 10 cele mai gustoase orașe ale lumii din acest an

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai vizitate orașe ale lumii în conformitate cu gastronomia lor?

cele mai vizitate orașe din punct de vedere gastronimic

Pentru gurmanzii înrăiți avem o noutate bună, acum pot îmbina utilul cu plăcutul! Sunt orașe, care pe lângă coloritul deosebit, mai sunt și o mare carte de bucate deschisă. În acest articol vă prezentăm top 10 cele mai delicioase orașe ale lumii, potrivit https://www.tripadvisor.com/.

1.Roma, Italia

cel mai delicios oraș gastronomic din lume

Deloc întâmplător, Roma este capitala nu doar patrimoniului mondial cultural, ci și capitala gastronomică a lumii. Turiștii adora acest colț al Italiei. Mai mult, aceștia se întorc iar și iar aici, pentru a se delecta cu cea mai bună înghețată, cu pizza delicioasă și paste irezistibile!

2.Florența, Italia

Florence, Italy, cel mai vizitat oraș al lumii, cel mai delicios

Piața locală din Florența este un adevărat spectacol culinar. O varietate de produse, de la cașcaval parmezan, până la prosciutto, pesto, roșii uscate și cel mai select vin ever. Italia este un vis pentru orice gurmand. Un turist poate vizita fermele din Florența și degusta mai multe feluri de carne.

3.Paris, Franța

paris, franța, croisant, cel mai vizitat oraș al lumii gastronomie

Bucătăria franceză este și ea în topul celor mai bune ale lumii. Parisul este o destinație populară atât pentru obiectivele turistice, dar, mai ales, pentru cultura gastronomică impresionantă. Gust, rafinament și cremozitate: acestea sunt prioritățile aici.

4.Barcelona, Spania

Cine a fost în Barcelona știe că piața locală este cel mai bun loc din oraș pentru a savura delicii marine și nu numai. La Boqueria este cea mai populară piață din lume.

5.New Orleans

New Orleans Benients

Orașul poveste, care îmbină toate gusturile posibile, de la bucătăria franceză, la cea italiană și mexicană. Vei găsi aici bucătari iscusiți și localuri de o frumusețe rară.

6.New York, SUA

Și megapolisul american a adunat cele mai bune restaurante din lume. Aici te poți delecta cu steak-uri delicioase, gogoși pufoși și fast-food.

7.Veneția, Italia

Da, Italia iarăși apare în listă, dar pe merit deplin. În Veneția vei descoperi gusturi specifice zonei de nord. Pizza este irezistibilă, apperol-ul este aromar, iar lasagnia îți va lăsa gura apă.

8.Madrid, Spania

madrid

În Madrid, gusturile sunt concentrate, berea este naturală și tapas-ul (gustarea la bere) este mega delicioasă. Mercado de San Miguel este una dintre cele mai vechi piețe din Madrid și a devenit o destinație gastronomică a orașului. Paela cu fructe de mare este specialitatea casei, iar sangria îți va răcori pofta de viața…sau poate o va aprinde și mai mult 🙂

9.Tokyo, Japonia

Photo Taken In Tokyo, Japan

Gastronomia bogată a orașului te va ademeni și noaptea, calmarii la grătar, somonul și tartar-ul delicios sunt doar câteva denumiri cuminți. Tokya are multe oferte apetisante.

10.Bangkok, Thailanda

În Bangkok este foarte popular conceptul de ”street- food” și este mega delicioas. Un oraș energetic ce te ademenește prin colorit și mâncarea neobișnuită. Va fi o experiență unică.

 

You Might Also Like