Tu știai cât timp se mențin alimentele în stomac? Află de ce după masă mereu îți este somn

Cât durează procesul digestiv? 

Este o întrebare destul de frecventă, mai ales, dacă suferi de anumite afecțiuni ale tractului digestiv. În general, este nevoie de la 24 până la 72 de ore, pentru ca mâncarea să fie asimilată complet. Timpul exact depinde de cantitatea și tipul de alimente pe care le consumați. Rata se bazează, de asemenea, pe factori precum sexul, metabolismul și dacă aveți probleme digestive care ar putea încetini sau accelera procesul.

procesul digestiv, cât timp se mențin alimentele în organism

Ultimele cercetări din domeniul nutriționist au depistat exact cât timp se rețin anumite alimente în stomac. Nemijlocit, de aceasta depinde procesul digestiv integral. În 6- 8 ore, alimentele sunt asimilate de stomac, apoi trec în intestinul subțire și spre final în intestinul gros. Un studiu la clinica Mayo a constatat că timpul mediu petrecut de hrană în intestin variază în funcție de sex: 33 de ore pentru bărbați și 47 de ore pentru femei.

sistemul digestiv

Rata de digestie se bazează pe ceea ce mâncăm. Carnea și peștele se mențin 180 minute în stomac, dar procesul digestiv complet poate dura până la două zile. Proteinele și grăsimile pe care le conțin sunt molecule complexe care necesită mai mult timp. Iată de ce nu se recomandă excesul de grăsimi și carne.

De fapt, alimentele bogate în fibre îmbunătățesc considerabil sistemul digestiv.

Lactatele sunt și ele greu asimilate de organism.

3

Prin contrast, fructele și legumele, care sunt bogate în fibre, sunt ușor asimilate de organism și se mențin mai puțin în intestin.

Apa este sănătatea în forma cea mai pură.

Nucile sunt foarte sănătoase, dar greu se asimilează și nu trebuie să exagerați. 

Amidonul și carbohidrații nesănătoși încetinesc procesul digestiv, pot provoca disconfort, balonare și stare de somnolență, deoarece întreaga energie a organismului merge pentru a digera alimentele. Din această cauză apare somnolența, lipsa de energie și vitalitate. Alege cu mare grijă ce să mănânci, mai ales, la cină!

Dacă a fost util, lasă un comentariu!

You Might Also Like