10 cărți care te ajută să devii cea mai bună versiune a ta în 2019

Intrarea în Noul An este una plină de energie, forță și dorință de schimbare. Este perioada totalurilor, perioada când analizezi ce a mers bine anul trecut și unde mai este de lucru. Anume acum se scriu toate dorințele pe foaie, se țintesc toate obiectivele și scopurile. Nu este un secret că cărțile au putere de a schimba viața, dacă pui în aplicare noi obișnuințe, noi cunoștințe și aptitudini.

Iată care sunt după părerea specialiștilor, dar și a feedback-urilor din partea cititorilor, cele mai bune 10 carți cu care să începi anul 2019!

1.Începe cu ce nu îți place: Brian Tracy

 

Titlul sugerează că, dintr-o listă lunga de To Do, e nevoie să te ocupi mai întâi de cele mai importante și grele sarcini. Ideea de baza e că, dacă ne începem ziua cu cea mai dificilă sarcină, totul va fi mai ușor de digerat în acea zi. Nimic revolutionar, însa o consider o carte utilă de dezvoltare personală, una fundamentală. Se citește cu ușurință și e organizată pe 21 de principii simple despre managementul timpului și a energiei.

2.Talentul nu este suficient, John Maxwell

Dupa teoria lui Maxwell, este perfect normal să fii talentat la ceva. Dar numai oamenii care depun efort iși folosesc talentul la adevaratul potențial. Această carte te ajută să îți evaluezi talentul, și, mai mult, să iți analizezi caracterul și alte aspecte ale vieții personale. Fiecare capitol se încheie cu o serie de întrebari utile pentru descoperirea de sine.

3.Sapiens. Scurta istorie a omenirii, de Yuval Noah Harar

Acest best-seller international a fost publicat in 2011, însă a fost tradus și în română abia anul trecut. Cartea vorbește despre toată transformarea omului, de la natura sa primitivă la evoluția științifică și tehnologică de azi. Cum era totul simplu înainte, când oamenii credeau în zeități și cum s-a schimbat radical omenirea, ajungând să-și fugăreasă fericirea și să cuantifice totul pe hârtie, ceea ce numim noi birocrație.
4.Povestea mea, Michelle Obama
În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecator, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor ce au format-o, pormind de la copilarie, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mama cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestita adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte. O carte plină de inspirație!
5.Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, Stephen R. Covey 

Dacă ar fi să recomand o singură carte- aceasta ar fi. Este o carte aplicabilă atât în viața de familie, cât și în viața de afaceri.

Cele 7 principii pe care Covey le explică sunt:

1.Fii proactiv.

2.Începe cu finalul în minte.

3.Pune pe primul loc lucrurile care ar trebui să fie primele.

4.Gândește win-win (câștig reciproc).

5.Caută mai întâi să înțelegi și apoi să fii înțeles.

6.Lucrează în sinergie.

7.Întreține-te și invește în tine continuu.

6.Puterea nemărginită de Anthony Robbins

O nouă știință a cunoașterii de sine. Cea mai bună carte, care are impact mare asupra fiecăruia care a citit-o! Nimeni nu rămâne indiferent. Dacă visezi la o viață mai bună, atunci este cea mai bună alegere. Secretele lui Thony te vor ajuta să atingi o calitate superioară a vieții și să administrezi corect propria viață.

În aceasta carte, vei putea afla:

  • Cum să afli ce îți dorești cu adevărat

  • Care sunt cele 7 minciuni ale Succesului

  • Cum să îți reprogramezi mintea în câteva minute încât să elimini fricile și fobiile

  • Cum să creezi raport instant cu orice persoană întâlnită

  • Cum să copiezi succesul altora

  • Care sunt cele 5 chei ale Bogăției și Fericirii

7.Bancherul diavolului – Bradley C. Birkenfeld

Bani. Trădare. Corupție. Răzbunare. „Bancherul diavolului” spune povestea celui mai mare caz de fraudă fiscală din istoria finanțelor. Bradley Birkenfeld, autorul cărţii, a fost bancher privat care a lucrat la cea mai mare bancă din lume, UBS. Banca unde bogătașii lumii își ascund milioanele de ochii autorităților fiscale într-o rețea secretă și complexă de conturi cu parolă și companii offshore. Birkenfeld a descoperit că cei din conducere voiau să dea vina pe el pentru nesăbuințele clienților. Atunci a fost momentul când bancherul a denunţat situaţia guvernului american. Este una dintre cele mai citite cărți din 2018 care poate să îți deschidă ochii și în 2019!

8.Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie – dr. Simona Tivadar

Cartea scrisă de medicul Simona Tivadar este presărată de mult umor şi multe ironii, dar în acelaşi timp conţine sfaturi esenţiale pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată. Autoarea spune că a văzut cum oamenii obişnuiţi cad pradă  pseudoștiinței şi cum mulţi sunt incapabili să discearnă între adevărrul științifiic, verificat și reproductibil de fiecare dată, şi testimoniale contrafăcute despre leacuri miraculoase contra orice sau preventive contra nimic. Aşa s-a hotărât să scrie despre biologia și funcționarea corpului omenesc, despre biochimie și alimente, despre adevărurile verificabile.

9.Dincolo de vârf, Zig Ziglar

Zig Ziglar a fost unul dintre speakerii motivaționali la nivel global și prezintă în cartea sa principiile prin care oamenii pot să fie mai aproape de fericire, sănătate și prosperitate. „Dincolo de Vârf” îți va da un imbold să dezvolți ce ai mai bun în tine. Iar ce poți face este extraordinar!

10.Inteligența emoțională: De ce inteligența emoțională poate conta mai mult decât IQ-ul, Daniel Goleman

Pe lângă IQ, inteligența emoțională îți poate îmbunătăți enorm abilitatea de a trăi o viață fericită și plină de succes. Nu doar în ceea ce privește relațiile personale, ci și în domeniul carierei, sănătății fizice și mintale.

Bonus:

*Secretele comunicării nonverbale. Ghidul unui fost agent FBI pentru citirea rapidă a oamenilor, Joe Navarro.

*Gândirea rapidă, gândirea lentă, Daniel Kahneman.

*Totul despre Psihologia Persuasiunii. Influențare, Robert Cialdini.

You Might Also Like