10 decizii spectaculoase pe care trebuie să le iei de Revelion: începe 2019 cu mai multă încredere în tine

Bate la ușă 2019 și odată cu el vine perioada când trebuie să luăm decizii. Este timpul perfect pentru totaluri și analize. Anume acum se scriu toate dorințele pe foaie, se țintesc toate obiectivele și scopurile.

Iar dacă nu ești foarte sigur și ai nevoie de câteva cuvinte înțelepte, atunci ai mai jos 10 decizii demne de luat în 2019!  

12- decizii- demne- de -luat- în-2019! 

1.Începe

Ai făcut vreodată primul pas? Și ce senzații ai avut atunci? Nu este adevărat că ai un sentiment uriaș de curaj, putere și inspirație? Prima și cea mai importantă decizie pe care să o iei în 2019 este să te ridici de pe scaun. Da, începe să acționezi, fie cu pași tare mici, sar siguri spre scopul tău.

Cel mai mare miracol al succesului nu este unde ajungi, ci drumul pe care-l parcurgi.

2.Focusează-ți atenția spre ce este mai important

Nu trebuie să fii ocupat, dar productiv. După cum spuneau latinii „non multa sed multum”  cu înțelesul nu mult cantitativ, ci substanțial. Parafraza în română este formularea nu mult și prost, ci puțin și bine. Deci, prioritizează lucrurile, ce este cel mai important și cu sens pentru tine- trebuie să faci, toate celelalte vor aștepta.

Fă curat în 2019 în casa și mintea ta, lasă să strălucească cele mai prețioase lucruri, iar gunoiul își are locul lui.

3.Nu pierde direcția

A fi concentrat doar pe un scop este tare greu, pentru că apar în cale multe piedici și multe obstacole. O viață fericită este atunci când trăiești propriul destin, propriul succes și realizare. Nu viața soțului, a prietenilor, a părinților…dar propria viață! Din nefericire, noi nici nu realizăm cum suntem sclavii visurilor altor persoane, muncim mereu pentru scopurile șefilor noștri și nu pentru noi.

Fă ceea ce este mai bine pentru tine, pentru că nimeni nu îți poate trăi viața pentru tine. Continuă drumul tău, fără a atrage atenția negativismului sau celor ce te împiedică. Trăiește o viață pentru a te mândri cu ea, pentru a avea ce povesti nepoților, pentru a realiza propriul potențial la maximum. Găsește curajul pentru a nu te abate din drumul tău!

4.Ai încredere în tine

Tu deja ai totul pentru a fi mai bun…toate resursele sunt chiar în interiorul tău. Ai nevoie doar de încredere. Trebuie să crezi până la sânge că tu poți să fii mai bun, poți câștiga mai mulți bani, poți avea un 2019 mai extraordinar, poți avea o familie fericită, poți oferi mai multă iubire, poți reuși orice îți propui. Nu lăsa restricțiile false să te împiedice sau să te depășească. Și chiar mai mult, să nu lăsa oamenii să-ți afecteze personalitatea.

5.Concentrează-te pe soluții

Viața devine mai bună numai atunci când decizi să faci acest lucru. Cei negativiști se plâng mereu pe viața lor, pe neajunsurile și greutățile din viață, iar cei pozitivi își rezolvă problemele cu răbdare și perseverență. Viața este întotdeauna plină de provocări și încercări, dar în loc să le permiți să devină obstacole în calea ta, încearcă să le transformi în ceea ce sunt în realitate – oportunități neprețuite. Înarmează-te cu curaj, auto-disciplină și multă voință.

6.Acceptă ceea ce nu este în puterea ta de a schimba

Nu pierde energia pentru lucrurile care nu depind de tine. Unele situații care nu au legătură directă cu tine nu pot fi controlate, deci acceptă-le!

7.Nu avea regrete și nu lăsa trecutul să-ți ghideze viața

Biografia ta nu este egală cu viitorul tău. Trecutul nu poate fi schimbat, dar viitorul da. Chiar dacă ai greșit de multe ori sau ai un trecut sumbru, concentrează-te pe ceea ce poți schimba și ce poți crea cu mâinile proprii. Rănile din trecutul tău nu se vor vindeca niciodată dacă le redeschizi din nou și din nou.

Acceptarea a ceea ce s-a întâmplat este acea pastilă amară pe care trebuie să o înghiți pentru a lăsa în urmă întristarea de ieri. 

8.Fă mai multe pauze

Munca multă și asiduă te poate epuiza complet, este mai bine să lași totul și să iei o gură de respiro. Ia o pauză calitativă, mergi la masaj, la spa, relaxează-te, înoată, fă sport sau citește.

9.Fii mai bun în 2019

Ai auzit asta multe ori, dar sensibilitatea și omenia niciodată nu a încurcat nimănui. Bunătatea în cuvinte naște încredere, bunătatea în gândire creează o minte pozitivă, iar bunătatea în acțiuni naște dragostea. Bunătatea ne dă posibilitatea de a afecta în mod semnificativ viața fiecărei persoane cu care intri în contact, inclusiv a ta.

10.Dăruiește iubire necondiționată

Nu trebuie să fii perfect pentru a fi un bun prieten sau o persoană iubitoare. Este suficient să accepți oamenii așa cum sunt ei. Expresia dragostei tale nu trebuie să fie neobișnuită sau extravagantă – dar trebuie să fie sinceră. Iar sinceritatea nu se află adesea în cuvinte, ci în fapte.

 

You Might Also Like