5 cele mai bune modalități de a scăpa de gândurile negative și distrugătoare

Probabil, știi deja că gândurile sunt materiale. Dacă lași gândurile negative să te urmărească, atunci îți vor afecta starea psihologică și sănătatea, în ansamblu. Așadar, dacă un gând distrugător s-a strecurat în capul tău, este absolut necesar să depui tot efortul pentru a recâștiga optimismul.

Gândirea pozitivă poate fi dobândită prin 5 mijloace simple. Mai jos descoperă care sunt acestea.

1.Găsește cauza gândului distugător și încearcă să trăiești această experiență negativă.

Psihologii recomandă nu doar să blocăm gândurile negative din minte, dar să încercăm să descoperim cauzele profunde. Dacă te doare capul, nu e suficient să pui o pălărie pe el, dar trebuie să tratezi cauză apariției acestei boli. Așa funcționează mecanismul și în cazul gândurilor negative. Privirea interiorizată și analiza profundă a focarului este punctul de pornire.

De exemplu, dacă ai mereu fobia că vei suferi un accident, în cele din urmă, așa se va întâmpla. Sau dacă ai frica că vei fi înșelat sau vei rămâne singur, poți crea inconștient o stare negativă în relație și, mai apoi, chiar să vă despărțiți.

Dacă ai descoperit cauza adevărată a gândului negativ, atunci fă primul pas pentru a scăpa de el. Cum?

Experiența de care ți-e frică, trebuie să o trăiești. Imaginează-ți cea mai proastă dezvoltare a evenimentelor ce se pot întâmpla și depășește-le. Important este să nu întreci măsura și să urmezi această schemă: descoperă focarul gândului negativ- trăiește experiența- elimănă această stare definitiv.

2.Scrie totul, apoi arde!

O altă modalitate de a scăpa de gândurile rele este să scrii totul în detaliu, apoi citește de mai multe ori, apoi arde hârtia. Dacă abordezi procesul cu umor, va fi și mai simplu. Încearcă să te detașezi, de parcă ar fi ideile altora și o să ți se pară ridicole, îți promit.

3.Fă plinul cu energie și adrenalină!

Da, trebuie să ai o ocupație care să te depărteze de la stres și gânduri negative. Ieși din zona de confort, fă ceva ce nu ai mai făcut niciodată, vizionează comedii sau mergi la un concert. Distracția de moment este și ea dăunătoare, evit-o! Trebuie să alegi ceea ce te menține focusat și entuziasmat mai mult timp. Poți începe cursuri de dans, sau muzică, pictură. Dacă vei urma cursuri de teatru sau artă oratorică se va produce o adevărată revoluție în viața ta.

4.Fă-ți un nou prieten- sportul

Remediul numărul 1 în lupta cu depresia. În timpul unei activități fizice intensive, corpul prodece endorfine- hormonul fericiri și beatitudinii. Starea de euforie poate fi ușor simțită și în timpul plimbărilor lungi.

5.Alege cuvintele

Sună straniu, dar este adevărat. Limbajul are o forță uimitoare. Puterea cuvântului există. Comunică doar cu oameni pozitivi, întrebuințează un vocabular pozitiv și optimist, citește cărți cu final fericit și zâmbește mult. Uneori, gândurile negative pot apărea de la cei din jur, pentru că noi suntem foarte influențați de mediul înconjurător. Analizează cercul tău de prieteni și limbajul pe care îl utilizează.

Mintea este o grădină. Omul prin gânduri pozitive cultivă trandafiri, iar prin gânduri negative mărăcini. Tu ce grădină cultivi?

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply