Acest ritual de 6 minute în fiecare dimineață îți aduce mai multă sănătate, energie și bani

Ritual simplu de dimineață de la autorul cărții Magia Dimineții, Hal Elrod a schimbat deja multe vieții, de la vedete renumite, precum Oprah Winfrey, Robert kiyosaki și mulți alții. Una dintre cele mai populare cărți motivaționale din ultima vreme este al lui Hal Elrod, care povestește despre ritualurile simple de dimineață care schimbă viața spre bine.

Cartea lui Hal Elrod este foarte eficientă și dezvăluie secrete uimitoare în conținutul ei. Textul în sine este foarte puternic, de o încărcătură emoțională deosebită, plină de încredere, curaj, ambiție, atitudine pozitivă. Stilul este unul foarte simplu, ai impresia că autorul vorbește direct cu tine și asta intimidează.

Povestea incredibilă a autorului este incifrată chiar de la început. El a suferit un accident teribil de la o vârstă fragedă. O mașină cu un șofer beat l-a lovit. Autorul a supraviețuit unei moarți clinice, a primit fracturi multiple, din cauza unui leziuni cerebrale, a avut probleme grave de memorie și medicii s-au îndoit că va mai putea merge. Hal a avut un traseu complicat de la un om care nu poate merge- la un maratonist profesional.

Secretul lui este cât se poate de simplu: 6 ritualuri zilnice pe care le-a făcut mai mulți ani la rând, i-au îmbunătățit viața! Acum aceste ritualuri sunt parte integrală dintr-un program internațional . 

Ce înseamnă o dimineață magică?

Esența este să te trezești în fiecare dimineață la aceeași oră. Pune alarma măcar cu 30 de minute mai devreme, decât o faci în mod obișnuit. De ce metoda se practică dimineața?
De obicei, starea de dimineață determină întreaga zi. Oamenii deosebit de ocupați, trezindu-se devreme, pot găsi timp numai pentru ei înșiși, pentru că în timpul zilei sau seara devine problematic.

Autorul susține că o viață extraordinară este rezultatul unei munci zilnice. Iată care este planul pe care trebuie să-l întocmești pentru a doua zi:

  1. Formulează ce trebuie să faci a doua zi, cum te trezești, când: stabilește o oră exactă și nu renunța la acest obicei. Programează-ți creierul ”mîine va fi o zi uimitoare, magică”!
  2. Pune alarma departe de pat, iar atunci când te trezești să o închizi, deja te-ai sculat din pat.
  3. Spalăte pe dinți- este o metodă tare eficientă care îți trezește simțurile.
  4. Fă un duș cu apă rece.
  5. Bea un pahar cu apă curată și călduță.
  6. Îmbracă haine sportive- acest truc te ajută să adopți o atitudine lejeră.
  7. Citește afirmații puternice (vezi un exemplu mai jos).
  8. Pune pe masa de lucru cartea care vrei mâine să o citești.

Ritualul unei dimineți perfecte poate începe cu un minut pentru fiecare obicei, apoi pot fi prelungită până la o oră. Poți privi foarte sceptic aceste practici, dar adevărul este că funcționează de minune.

# Ritualul numărul 1: liniștea, meditațiea, rugăciunea, respirația profundă, binecuvântarea. Poți face acest lucru doar un minut în fiecare dimineață. Mulțumește cerului că te-ai trezit sănătos, alături de cei dragi și respiră profund.

#Ritualul numărul 2: afirmațiile- convingerile personale.

Pentru fiecare calitate ce dorești să o îmbunătățești repetă o afirmație. De exemplu: ”afirmație pentru dezvoltarea încrederii în sine: nivelul 10”:

Sunt la fel de demn, merit și sunt capabil să obțin tot ceea ce vreau, în fiecare zonă a vieții mele, ca și orice altă persoană de pe pământ. Singurul lucru care mă separă de cea mai extraordinară viață pe care mi-o pot imagina este nivelul meu de angajament de a deveni persoana la care visez.

sau ”afirmație pentru stabilirea relațiilor”:

”Familia mea, prietenii sunt semnificativi pentru mine. Colegii mei și chiar străinii, mă angajez să-i iubesc pe TOȚI OAMENII, NECONDIȚIONAT, pentru că așa merităm cu toții să fim iubiți. Refuz să judec pe alții, pentru că eu recunosc că nu am nici o modalitate de a ști adevărul care se ascunde în spatele altor oameni. De asemenea, înțeleg că cu cât mai multă valoare adaug vieților celorlalți, cu atât mai multă valoare voi primi reciproc.”

#Ritualul numărul 3: Vizualizarea

Desenează în minte ce vrei să realizezi, nu te simți vinovat că întreci pe alții. Cine vrei să fii concret, ce profesie, unde să fii, cum va decurge viața ta, ce să faci, unde să te duci, cu cine să te întâlnești, desenează un tablou al vieții tale perfecte.

#Ritualul numărul 4: Fă sport măcar câteva minute

#Ritualul numărul 5: Lectură (citește măcar câteva pagini pe zi)

#Ritualul numărul 6: jurnal zilnic, scrisori.

Fie alegi să îți notezi tot ceea ce simți la moment sau îți scrii o scrisoare pentru tine în viitor/ în trecut- este o metodă excelentă, care te transformăă zilnic.

BONUS: afirmațiile lui Hal Elrod.

1.Indiferent de cât timp este nevoie să dorm, ce am visat, cât de obosit sau de copleșit mă simt acum, sau când mă trezesc, voi ieși energic din pat mâine dimineață la __: ___ pentru a crea cea mai extraordinară viață pe care mi-o pot imagina – viața pe care merit să o trăiesc.

You Might Also Like