Cele 7 păcate sociale care te distrug zilnci fără să observi

Păcatele nu sunt doar individuale, ele pot avea și caracter social. Potrivit lui Mahatma Gandhi, omenirea poate fi distrusă de acțiunile fiecăruia dintre noi. Iar pentru a ne convinge de acest lucru, putem să facem o incursiunea în cele mai devastatoare ”la scară globală” păcate sociale. Ce înseamnă ele și cum pot afecta mai mulți oameni odată.

gandhi, cele 7 păcate sociale,

1.Bogăția fără muncă

Bogăția fără muncă/ dificultate presupune munca necinstită, care se clădește pe munca altor oameni nenorociți. Fie că este vorba despre ”un venit peste noapte”; de corupție, de furt, etc. orice îmbogățire care nu presupune efort personal, intelectual, fizic, este un păcat social. Din această cauză pot suferi foarte mulți oameni.

2.Plăcerea fără conștiință

Cum poate asta manifesta alți oameni, te întrebi tu. Conștiința este depozitul adevărurilor și principiilor veșnice, monitorul interior al legii naturale. Dacă te gonești după plăceri temporale, precum ”alcoolul, drogurile, etc. atunci consecințele pot fi grave și pentru alte persoane. Plecările fără conștiință sunt una dintre principalele ispite ale liderilor ți tinerilor de astăzi.

3.Cunoașterea fără caracter

cunoașterea fără caracter

Cunoștințele nu valorează nimic, dacă nu produc schimbări. Un profesor adevărat este acel care ajută, care formează viitoare personalități, care motivează și lasă în urma lui un succes. Dar pentru asta ai nevoie de caracter, de curaj. Din păcate intelectualitatea în zilele noastre nu are cuvând, pondere, se ascunde în spatele fricii.

4.Comerțul fără moralitatea

Percepția despre bogăție s-a schimbat mult de-a lungul anilor. Pe timpuri era bogat cine avea mult pământ, mai apoi cine avea mulți slavi, în secolele trecute era bogat cine avea fabrică sau industrii, astăzi este bogat cel care deține și manipulează cu informația. Dar în ce măsură influențează aceasta societatea?

Comerțul trebuie să aducă profit nu doar celui care-l face, dar și consumatorilor, trebuie să rezolve problemele oamenilor, să ofere soluții, să îmbunătățească calitatea vieții.

5.Credința fără sacrificiu

Adevărata credință este cea care implică ajutor, susținere și sacrificiu.

6.Politica fără principii

Cel mai mare dușman al umanității este politica. Dacă la ordinea zilei organelor de stat nu stă bunăstarea oamenilor, vor avea de suferit toți deopotrivă. Trăiește în bunăstare doar 1%, iar ceilalți suferă.

7.Știința fără umanitate

Știința nu trebuie să fie o amenințare pentru oameni, ea nu trebuie să fie un pericol, să distrugă! Rolul științei este de a evolua/ de a dezvolta toate ramurile vieții.

Mulțumesc că ne susții!

 

You Might Also Like