Transformă orice eșec într-o oportunitate grozavă pentru viitor în cel mai simplu mod posibil

Învățăm înțelepciunea din eșecuri mult mai mult decât de succes. Deseori descoperim ce vom face, descoperind ce nu vom face și probabil cel care nu a făcut niciodată o greșeală nu a făcut niciodată o descoperire. Autorul scoțian Samuel Smiles.

despre succes compenentele succesului-de ce eșecul este esențial pentru succes

Dacă ai citit măcar odată o publicație a unui jurnal de bussnes vei descoperi multe povești inspiraționale. Sunt puțini oameni de succes care recunosc cât eșec a stat în spatele acestui succes, de regulă general valabil. Perseverența este cheia oricărui succes în orice domeniu. Una dintre cele mai valoroase lecții pe care am învățat-o este că trebuie să testezi mereu înainte de a investi în ceva, fie timp, bani sau energie. Este cel mai bun mod de a măsura cât de mult succes vei avea la final.

Forbes.com spune povestea lui Steve Blank, antreprenorul și academicianul din Silicon Valley, care este recunoscut pentru dezvoltarea metodologiei ”Dezvoltarea clienților”. Istoria lui este foarte complicată, deoarece cu 19 ani în urmă a lansat mișcarea Lean Startup, fiind o inovație și el considerându-se un geniu, compania era așteptată să revoluționeze industria jocurilor video. La scurt timp el a pierdut 35 milioane de dolari.

Am avut o mulțime de alegeri, inclusiv să renunț. Ce am învățat din urma acelui eșec  pentru mine a fost una dintre cele mai bune experiențe din viața mea, spune Blank.

Acesta este doar un exemplu, din multe altele. Eșecul fie el și foarte costisitor, face parte integră din noi, din viața noastră, este absolut normal să greșești, să pierzi totul, dar contează să te ridici și să ai suficiente cunoștințe pentru a lupta din nou. Poți să greșești în toate, poți să pierzi timpul, banii, dar niciodată pasiunea, dorința de a te dezvolta, de a oferi mai multă valoare.

You Might Also Like