10 cele mai ciudate LEGI din lume: în Hong Kong este interzis să înșeli soția, află care este pedeapsa

Lumea este plină de ciudățenii. Fiecare țară are reguli și legislație diferită. Haideți să descoperim care sunt cele mai stranii legi din lume.

1.Zâmbetul obligatoriu în Milano

Cine a fost în Italia a văzut, probabil, zâmbetul și amabilitatea gazdelor. Dar puțini cunosc, că în regiunea Lombardia, mai exact, în Milano- zâmbetul este o obligațiune a fiecărui cetățean. În caz contrat, riscă o amendă de 100 euro.

2.Construirea castelelor de nisip este interzisă în Italia

În Eraclea, Italia este interzisă construirea castelelor de nisip pe plajă. Italienii sunt bogați în ciudățenii, mai ales, pe litoral. Nu se comercializează produse alimentare, nimeni nu mânâncă și nici nu distruge splendoarea naturii. Poate din acest motiv este și atât de frumoasă Italia.

3.În Emiratele Arabe este interzis mâncatul în public

Dacă aveți planificată o călătorie în aceste tărâmuri, atunci trebuie să fiți prudenți. În timpul lunii pline ”Ramadan” sunt ore de post foarte severe, când este strict interzis consumul de alimente sau băuturi în public.

4.Nu hrăniți porumbeii în San Francisco și în Italia

Este ilegal să hrănești porumbeii în Italia și în San Francisco. Poate te întrebi de ce? În primul rând, sunt anumite orașe unde aglomerația este suficient de mare, iar porumbeii ar perturba și mai mult liniștea publică. În al doilea rând, nimeni nu este plătit să facă ordine după ei. Dar se pare că amenda nu este atât de severă.

5.NU – oamenilor supraponderali în Japonia

În 2008 a fost adoptată legea Metabo, potrivit căreia la 40 de ani femeile nu trebuie să aibă mai mult de 90 cm la talie, iar bărbații 85 cm. Aceste standarte impuse de autorități sunt respectate cu strictețe. Mai mult, oamenilor li se ofere consiliere, psihologi și nutriționiști pentru a conștientiza beneficiile acestei legi.

6.În Hong Kong este interzis să înșeli soția

În Hong Kong este absolut legat să iei viața soțului, dacă acesta te-a înșelat. Dar trebuie să folosești doar mâinile goale, fără arme sau alte ustensile. Nu numai soțul, dar și femeia cu care te-a înșelat, de asemenea, poate fi ucisă. Sau altă opțiunea ar fi, pedeapsa soțului – muncă în folosul comunității timp de 2 ani. Mai poți pretinde la jumătatea din bunurile lui.

7.În Maldives este interzis să ai Biblia acasă

Fiind o regiune unde predomină religia islamică, Biblia este un atribut interzis prin lege. Dacă încalci această regulă, poți să uiți de acest paradis.

8.Guma de mestecat este interzisă în Singapore

Încă din 1992 în Singapore este interzis consumul, fabricarea și comercializarea gumei de mestecat.

9.Fără tocuri în Capri

Italia este o țară de vis, dar are multe reguli pe care cetățenii le respectă. În insula Capri este interzis să porți tocuri înalte. Acest lucru poate afecta liniștea și dispoziția localnicilor. De asemenea, nimeni nu poartă îmbrăcăminte extravagantă, cercei zgomotoși, etc.

10.În Germania este interzis să te oprești pe autostradă

Este o lege valabilă pentru toată lumea, dar în Germania poți încasa și o amendă pentru asta. Fii atent și umble rezervorul când pornești pe autostrăzile din Germania.

Dacă ți-a plăcut această informație, nu uita să o distribui prietenilor!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply