15 păduri misterioase în care ţi-ar plăcea să te rătăceşti

1.Valea Apricot, China

Situat în cartierul Tuergen din Xinyuan, aproape de granița cu Kazahstanul, Valea Apricotului a atras de ani de zile turiști entuziaști care sunt dornici să surprindă o mișcare magnifică de flori de cais roz și alb care ajung în fiecare primăvară.

2.West Papua, Noua Guinee

3.Pădure din Quebec, Canada

4.O mlaștină cu mușchi din România

Imaginea a fost realizată de Adrian Borda, un pictor şi fotograf român. “Mlaştina cu muşchi” sau tinovul Mohoş este un obiectiv turistic foarte puţin cunoscut din Munţii Harghitei. Tinovul Mohoş este format într-un fost crater, frate geamăn cu cel în care s-a format lacul Sfânta Ana.
5.Tunelul iubirii din Ucraina

Tunelul Dragostei este numele dat de localnici acestei şine de tren din Kleven, Ucraina, desprinsă parcă din basme. Nu se întâmplă în fiecare zi să iei trenul şi să te regăseşti înconjurat de arcade naturale verzi, ceea ce face ca acest loc să fie cu adevărat special şi unic în lume.

6. Pădurea cu arbori de tămâie din Socotra

Pădurea de arbori de tămâie din Socotra poate fi considerată relicva vie a gloriei vechiului Drum al Tămâiei din Antichitate. Cea mai mare și mai veche pădure de arbori de tămâie din lume produce în continuare această rășină, cu miros diferit în funcție de specia și vechimea fiecărui copac.

7.Pădurea suicidelor, Japonia

8.Spania

9.Pădurea Ardennes, Belgia

10.Pădurea din bambus Sagano, Japonia

Localizată într-o zonă în care se află câteva zeci de temple și reședințe tradiționale, incluse în patrimoniul UNESCO, pădurea de bambus oferă un spectacol unic în lume. De altfel, Ministerul Mediului din Japonia a inclus pădurea de bambus Sagano într-o selecție de obiective turistice extrem de specială ce îi încurajează pe localnici sau pe turiști să se bucure de sunetele naturii.
11.Pădurea încovoiată din Polonia 
12.Madagascar, Pădurea cu spini
13.Pădurea Puzzle, Chile
14.Cambodgia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply