7 concluzii pe care oamenii le fac despre tine în primele secunde ale întâlnirii

Știai că oamenii își fac o impresie despre tine, chiar înainte de a vorbi? În primele secunde se creează prima impresie, de multe ori acest lucru se petrece inconștient. Iată așa o situația: vezi un om, niciodată nu l-ai mai văzut, nu-l cunoști, nici măcar nu a vorbit, dar deja îți place de el. De unde această siguranță? Ce ne ghidează să facem asemenea concluzii?

Ei bine, există câteva reguli general valabile. Iată care sunt cela 7 concluzii pe care și le fac oamenii în primele secunde ale întâlnirii:

1.Sunteți o persoană de încredere sau nu

cât de mult contează prima impresie

Decizia pe care o luăm despre o persoană referitoare la gradul de încredere pe care o emană se realizează în mai puțin de o secundă. Oamenii de știință de la Universitatea din Priston au descoperit acest lucru într-un experiment neobișnuit. Primului grup li s-au prezentat mai multe imagini cu persoane necunoscute și li s-a acordat doar 0,1 secunde pentru a decide, în timp ce, altui grup li s-a oferit timp mai mult, uimitor: rezultatele erau aceleași. Concluzia este că oamenii își fac prima impresie în doar 0,1 secunde.

2.Cât de disponibil ești

cât de repede își creează oamenii prima impresie

Din nefericire, pentru iubitorii de tatuaje avem o noutate rea. Cercetătorii demonstrează că femeile cu tatuaje sunt considerate mai accesibile, mai frivole și mai libere. Din acest considerent, ele au sanșe mai mici să găsească sufletul pereche sau să construiască relații de lungă durată.

3.Cât de lider ești

Despre calitățile de lider vorbesc, în primul rând, ochii, sprâncenele și părul. Sună ciudat, dar  cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că bărbații cheli sunt personalități puternice, dominante și curajoase. Sau cel puțin așa sunt percepuți de oameni.

4.Cât de mare este realizarea ta

Dacă vrei să pari un om de succes, atunci un secret important este să purtați un costum exact pe măsura dumnevoastră, sau personalizat. Un om cu rezultate remarcabile, va fi foarte atent la detalii, el își va croi haine pentru silueta personală, pentru maximum de confort și stil. Pentru femei este un alt șiretlic. Specialiștii spun că femeile puternice poartă hainele care acoperă corpul, costume masculine, etc. Corpul închis este asociat istoric cu putere.

5.Cât de conștiincios ești

prima impresie

Pantofii vorbesc foarte mult despre personalitatea dumnevoastră. Prima impresie se creeze și cu ajutorul acestui detaliu. Dacă o femeie poartă la o întâlnire de afaceri o pereche de pantofi extravaganți, acest lucru vorbește clar despre dorința ei de a impresiona cu orice preț. De asemenea, pantofii spun multe despre statutul social. Dacă pantofii sunt noi și de fiecare dată alții lustruiți și perfecți, acest lucru indică anxietate, o dorință puternică de a face o impresie și o obsesie față de exterior.

6.Cât de deschis ești spre aventuri

Mersul vorbește și el multe despre personalitate. O mișcare fermă, convinsă, energetică spune despre om că este unul deschis spre noi aventuri. Oamenii cu un ritm mai lent, mai greoi, cu umerii lăsați în jos și cu capul înclinat în față sunt mai puțin predispuși spre noi schimbări.

Desigur că prima impresie este multe ori greșită, dar asta este un alt subiect pentru articol.

Vă mulțumim pentru distribuire!

You Might Also Like