8 produse interzise categoric de nutriționiști pentru micul dejun. Află dacă faci și tu asemenea greșeli

Nutriționiștii spun: ”pentru fiecare moment al zilei există o masă.” Ceea ce este util pentru cină nu este benefic (și poate fi chiar dăunător) dimineața. Urmând acest principiu, veți contribui la îmbunătățirea sănătății, la menținerea greutății și la îmbunătățirea abilităților cognitive.

Iată care sunt cele 8 alimente pe care nu ar trebui să le consumați la micul dejun, conform specialiștilor în nutriție.

1.Cerealele din porumb 

Spoturile publicitare ne-au invadat viața și alegerile. Potrivit lor, diminețile perfecte încep împreuna cu întreaga familie, savurând cereale cu lapte. Ei bine, această combinație nu este nici pe departe una sănătoasă. Cerealele, dacă sunt îndulcite și gata pentru a fi consumate, înseamna că li s-a adăugat zahăr, iar procesul de pregătire se realizează la 140 de grade, ceea ce înseamnă că zahărul se arde și este foarte nociv. Iar dacă adăugăm și lapte peste ele, se vor digera și mai greu.
Mai mult, acest meniu nu oferă necesarul de vitamine și fibre pentru un început de zi.

Cu ce putem înlocui?
Optați pentru cereale naturale, fără zahăr și adăugați fructe, pomușoare, nuci sau migdale.

2.Terciul care se prepară rapid

Dacă diminețile dumnevoastră încep cu terci de ovaz, trebuie să fiți atenți. Nutriționiștii interzic categoric terciurile din comerț, care sunt gata pentru consum. Ele conțin minim de fibre. Putem să optăm pentru terciul clasic, care se fierbe 10-15 minute, este și mai econom și mai sănătos. O altă modalitate de pregătire este uscarea în rolă a fulgilor de ovaz, iar a doua zi puteți să le adăugați în iaurt clasic, în smoothie, etc.

3.Smoothie din comerț

Pentru început, sunt fructe care sunt categoric interzise să fie consumate pe stomacul gol, de exemplu, portocalele, perele, curmale, etc, din cauza conținutului ridicat de fibre brute și aciditate. Totuși, smoothiurile energizante din comerț nu sunt cele mai naturale, pentru a vă convinge este suficient să citiți eticheta. Nu toate produsele utilizate sunt de sezon sau chiar există în magazine, mai mult, se adaugă amidon pentru a obține o consistență mai groasă și sirip pentru îndulcire.
Cel mai sigur este smoothiul preparat de tine în condiții casnice.

4.Gogoșii

Delicioase, apetisante și colorate! Da, puteți să-i luați la o gustare, pentru rasfăț, dar nu la micul dejun. Carbohidrații, grăsimea și zahărul nu sunt cea mai bună combinație pentru diminețile energice. Organismul are nevoie de nuci, ouă, fructe proaspete sau stoarse pentru energie.
Cu ce putem înlocui? Brânzoaicele sunt o alegere mai potrivită, dar important este să utilzați produse ecologice 100%.

5.Pâinea prăjită

Da, este delicioasă, mai ales în diminețile răcoroase, dar nu este deloc sănătos și nutritiv. Pentru un aport de proteine, alegeți pâinea din făină integrală și adăugați alimente sănătoase: ou, avocado, legume.

6.Chifle cu unt

Poate această combinație este gustul copilăriei, dar este categoric interzisă o asemenea alimentare la micul dejun. O singură chiflă este echivalentă cu 4 felii de pâine. Untul este sănătos numai preparat în condiții casnice și trebuie consumat în cantități limitate și doar de 82,5% grăsime. Dacă untul are mai puține grăsimi, este foarte nociv, conținând trans-grăsimi sau grăsimi artificiale.

7.Tabletele energetice

Iarăși spoturile publicitare ne îndeamnă să înlocuim dulciurile clasice cu cele fitness. Nu numai că nu aduc nici un aport nutrivit organismului, dar și sunt bombe ce conțin îndulcitori artificiali, ce sunt și mai nocivi decât zahărul în sine. Deja mai bine alegeți o ciocolată neagră sau albă. Sau preparați acasă în rola aceste bastonașe din cereale, nuci și fructe uscate.

8.Iaurtul

Circulă și aici multe mituri, precum iaurtul este foarte sănătos, etc. Dacă este natural, da, este sanatos, dar nu-l consumați la micul dejun. Iaurtul este perfect pentru prima gustare.

Este important sa înțelegeți că prima masă a zilei ajută la restabilirea echilibrului energetic dupa o noapte  de somn și este foarte necesară pentru o sănătate de fier.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Tu știi cât de mult zahăr a fost adăugat în băutura ta? - Divers MediaDivers Media 26.11.2018 at 18:39

    […] și ce trebuie să evităm. Nu uitați că orice produs ce conține gusturi diverse, de exemplu iaurt cu gust de căpțună  toate conțin o cantitate enormă de […]

  • Reply Ce se întâmplă cu corpul tău dacă începi să mănânci fulgi de ovăz în fiecare zi - Divers MediaDivers Media 13.12.2018 at 14:04

    […] Diminețile tale încep cu o ciocolată? Sau poate cu o chiflă, pe care o înfuleci din mers, iar peste o oră iarăși îți este foame? Pentru a păstra organismul sănătos și pentru a beneficia de energia întreaga zi, trebuie să fii mai atent la prima masă a zilei.  […]

  • Reply Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică: mai ușor decât un pumn de pastile - Divers MediaDivers Media 06.02.2019 at 18:27

    […] Laptele de migdale oferă calciu și vitaminele D, A, și E. Laptele de migdale are un conținut redus de calorii, combate anemia, nu conține colesterol, conține foarte mult calciu, îmbunătățește sistemul muscular, consolidează sistemul imunitar, etc. Evită, însă, laptele din comerț.  […]

  • Leave a Reply