9 cele mai „calde” hoteluri pentru o vacanță mega confortabilă în sezonul rece

Despre arta scandivanilor de a crea confort și unicitate știe toată lumea. Nu vei găsi la ei case luxoase, dar stilate, spațioase, din lemn natural și care respiră prin porii autenticității. Acest concept danez este numit hygge. În Danemarca, unde vremea mohorâtă dureaza mare parte din an, locuitorii trebuie să găsească o alternativă care să îi facă să se simtă bine în perioadele din an în care soarele nu se face văzut.

Hygge este un fenomen cultural care trebuie privit ca o stare fizică și mentală. Hygge este un stil de viață și o atmosferă specială pe care danezii o stăpânesc cu măiestrie și care se poate regăsi în orice loc. Cuvântul hygge există numai în limba daneză și nu are traducere în altă limbă. Cel mai apropiat cuvânt prin care am putea traduce hygge este confort – atât fizic, cât și mental.

Așadar, întraga lume s-a inspirat din acest concept. Hotelurile în stil hygge sunt la mare căutare, în special în sezonul rece. Imaginează-ți: un șemineu ce arde, o canapea comodă, lumânări aprinse, o ciocolată fierbinte…ei, stop! Eu deja m-am transpus într-o asemenea stare hygge. Iată 9 cele mai hygge hoteluri:

1.Manhausen, Norvegia

hygge, hotel în stil danez, confortabil și cald

Arhitectul norvegian Snorre Stinessen, a combinat cele mai puternice forțe: natura și conceptul hygge, iar rezultatul este unul spectaculos. Hotelul este amplasat pe o insulă, iar priveliștea este uluitoare și stăpânește vibrația scandinavă.

2.Scribner’s Catskill Lodge, New York

Pentru o porție de hygge chiar lângă New York, poți opta pentru acest hotel cozy. Este de fapt o cabină de ski, complet renovată. Inspirată din stilul scandinav, găzduiește cele mai calde textile la geamurile mari cu vedere montană, șemineuri cu lemn și o atmosferă caldă.

hotel cu șemineu, hygge stil scandinav

3.Hotelul Budir, Islanda

O cabană elegantă, amplasată în inima celei mai vestice peninsule a Islandei. Ce poate fi mai fascinant, decât o experiență culinară, cu 360 de vederi asupra ghețarilor și cu puțin noroc, asupra luminilor nordice.

4.Ett Hem, Stockholm, Suedia

hotel cozy din islanda

Pentru amatorii designului desăvârșit scandinav este indicat acest boutique hotel. Camerele sunt mega comode, calde și desprinse din poveste.

5.Hotelul Koti, Finlanda

Acest hotel din Helsinki este definiția perfectă pentru ”acasă” și hygge. Cabanele exclusiviste din lemn, concepute în stil minimalist scandinav sunt perfecte pentru relaxare și liniște. De ce? Simplitatea și designul minimalist reduce presiunea și starea de stres.

6.Hotelul Central, Copenhaga, Danemarca

Iată cel mai mic și mai adorabil hotel pe care l-am văzut vreodată. Este ascuns între frunzele deasupra unei cafenele populare, ceea ce înseamnă că te vei trezi zilnic de la mirosul produselor de patiserie delicioase. 

7.Cedar Lakes Estate, New York

new york, hotel hygge în stil scandinav

Fosta tabără de vară din secolul al XV-lea găzduiește acum o serie de cabine de lux, în stil hygge. Biciclete, lacuri, poți opta pentru piscina încălzită în aer liber sau merge la un munte din apropiere pentru o zi de schi. Apoi, să te aliniați cu o carte grozavă sub o pătură luxoasă din blană.

8.Soho Farmhouse, Marea Britanie

marea britanie, hotel cozy

Versiunea britanică de hygge este inedită: o fermă adevărată, camera de zi în aer liber, șemineu, camere cu vedere spre lac și o cadă cu apă caldă afară.

9.Salt House Inn, Massachussets

Pentru mai multe vibrații de tip hygge, mergeți în vârful Cape Cod. Acest fermecător oraș de coastă se mândrește cu un hotel din secolul al XIX-lea, de tipul unei cabane, foarte elegante, cu mult lemn și aer proaspăt.

 

You Might Also Like

  • HYGGE: REȚETA DANEZĂ A FERICIRI. UN GHID DE LIFESTYLE DESPRE CUM SĂ FII MAI FERICIT Dată: 23/03/2017 - Divers MediaDivers Media 05.12.2018 at 19:23

    […] specială pe care danezii o stăpânesc cu măiestrie și care se poate regăsi în orice loc. Acesta înseamnă ambianță, trăire, confort sufletesc, arta de a crea intimitate. Cel mai apropiat cuvânt prin care am putea […]

  • HYGGE: REȚETA DANEZĂ A FERICIRI. UN GHID DE LIFESTYLE DESPRE CUM SĂ FII MAI FERICIT - Divers MediaDivers Media 05.12.2018 at 19:24

    […] specială pe care danezii o stăpânesc cu măiestrie și care se poate regăsi în orice loc. Acesta înseamnă ambianță, trăire, confort sufletesc, arta de a crea intimitate. Cel mai apropiat cuvânt prin care am putea […]