Știai că 1 din 6 oameni aleg călătoriile solo?

Poate ai impresia că o călătorie independentă este plictisitoare, dar cercetătorii au sesizat că 1 din 6 oameni din Marea Britanie optează pentru o călătorie de sine stătătoare.

Asociația agenților de turism din Marea Britanie a descoperit că, departe de a fi o ultimă soluție pentru vacanță, călătoriile solo devin din ce în ce mai solicitate. Agențiile de turism trebuie să răspundă tendinței și să-și reorganizeze ofertele și strategiile.

călătoriile sole, noile tendințe

Dar de ce oamenii doresc să o facă? Pentru bărbați este o alegere destul de ok, dar femeile de ce aleg asemenea opțiuni? Nu este deloc sigur, confortabil și amuzant. Să descoperim împreună.

Mai mult de 75% dintre cei intervievați au declarat că călătoriile solo le permite să facă ceea ce vor fără compromisuri, în timp ce 63% dintre ei au nevoie de timp personal și libertate și 37% au declarat că ar putea vizita cât mai multe destinații noi.

Jess Shanahan a fost de acord: „Este libertatea de a explora fără a întreba în mod constant pe alții ce ar dori să facă sau să mă îngrijorez dacă sunt plictisiți. Aș putea să merg toată ziua într-un oraș nou și să fiu fericită.”

O altă problemă este cea a disponibilității. Dacă partenerul tău nu are timp liber, iar tu tocmai ai concediu, nu te preocupa. Independența este un cuvânt cheie în acest sens. Mai mult, cine a mers măcar odată într-o călătorie solo, cunoaște splendoarea acestui sentiment.

Să fii singură, să descoperi oameni și culturi diferite, să discuți cu localnicii, să ieși din zona de confort și să respiri aer cu pieptul deschis. Nu există un sentiment care ar putea fi obținut oricum, ci anume într-o călătorie solo. Măcar o dată pe an este indicat să le alintăm cu ceva plăcut sufletului.

O altă cauză a acestei tendințe în creștere este diferența de percepere a conceptului de ”încărcarea bateriilor”. Dacă pentru bărbați, relaxarea perfectă este: un meci de fotbal, sau o escapadă în munți, la pescuit sau formula 1; atunci pentru femei această noțiune are alte conotații. Femeile își ”încarcă bateriile” la cumpărături, la spa, în natură, împreună cu cea mai bună prietenă bârfind sau cu o carte bună alături.

Tu ce alegi: călătoria solo sau în cuplu?

You Might Also Like

  • 5 destinații europene: descoperă locurile superbe din Games of ThronesDivers Media 28.06.2019 at 16:23

    […] Apropo, printre destinațiile europene fiebinți din această vară în topul căutărilor sunt cele care propun oferte de călătorie solo.   […]