De ce femeile moderne nu au copii, aleg cariera și își abandonează copii pentru o stare materială mai bună

Este nefiresc pentru mulți din diasporă și din țară să muncească zi- lumină și să nu mai vadă chipul copilașilor lor decât seara foarte târziu, când sunt prea obosiți ca să le ofere un zâmbet, o mână caldă și o inimă primitoare, iar a lăsa copilașii să fie educați doar prin internet și televizor sau doar în mediul de la școală sau din societate și a neglija creșterea lor, pentru că avem serviciu, sau carieră, înseamnă a-i abandona în mâinile celor care urmăresc pervertirea sau distrugerea inocenței sau a copilăriei. Așadar, totodată este nefiresc ca să nu mai și timp pentru soțul tău sau pentru soția ta, iar toată relația să se rezume doar la cele de strictă necesitate. Episcopul Macarie al Europei de Nord

Am început cu aceste cuvinte înțelepte nu pentru a crea o dezbatere, ci pentru a privi acest subiect delicat din toate perspectivele. Nu este o noutate că femeile moderne nu mai vor copii. Familia a rămas pe planurile secundare. Cele mai cotate la nivel internațional femei de succes nu au copii. Acest ”trend” a devenit atât de popular în Europa, încât nuștiu dacă-l mai poate dezrădăcina cineva. Tot mai multe familii tinere se ciocnesc cu această problemă. Să analizăm împreună motivele.

Reproducerea este instictul feminin primar, ceasul biologic își spune și el cuvântul, viața a devenit mult mai ușoară, având mai multe oportunități și privilegii, la care femeile cu 30- 50 de ani în urmă nici nu visau. Oricum, de ce atât de multe femei tărăgănează atât de mult conceperea primului copil (de al doilea sau mai mulți nici nu se discută)?

Cel mai banal răspuns este că noi, oamenii și, mai cu seamă, femeile suntem rezultatul epocii în care trăim. Trăim într-o societate de consum, de egoism, ateism, nihilism, de demoralizare și dezumanizare. Nu sunt invențiile mele, așa susțin toți gânditorii moderni. ”Secolul XXI este unul al lipsei de logică, unul postmodernist, secolul realităților multiple, al ironiei, parodiei și lipsei de ”SUFLET”. (Mircea Cărtărescu)

Femeile au obținut foarte multă libertatea, drepturi și independență. Ele își glorifică cariera, se îngrijesc necondiționat de starea lor materială și de aspectul fizic, mai puțin, au timp pentru familie. Ajungând la o vârstă când nu mai pot schimba nimic. Aud zilnic tot mai multe femei care își spun reciproc cât de pasionat doresc un copil și apoi merg la farmacie și cumpără un nou lot de pilule contraceptive. Argumentul este ”el nu este pregătit să devină tată”.

Acestea sunt stereotipuri sociale: carieră, bani, pregătire, să crești un copil este greu, etc. Nimeni și nimic în lume nu va înlocui sentimentul revelator de a fi părinte, bucuria zilnică pe care o primești de la copilul tău, nici o mașină luxoasă, nici o satisfacție materială nu este pe măsura acesteia. Femeia se poate realiza de minune alături de copii ei, alături de un soț iubitor, femeia poate crea un cămin destoinic și poate cuprinde cu iubirea ei tot ce are în cale.

Nu mai ascultați ce spun revistele, societatea, creați propriul curs al vieții! 

You Might Also Like