Există o scară directă spre cer (7 imagini fascinante)

Traseul Haiku de pe insula Oahu este cel mai frumos și cel mai periculos traseu din Hawaii. Scara spre cer este formată din aproape 4000 de trepte și are aproximativ 850 m înălțime. Urcarea acestei scări este aproape imposibilă, este foarte periculos și abrupt. Pentru a menține echilibrul ai nevoie de pregătire specializată, dar efortul se recompensează atunci când ajungi în vârf.

scara spre cer, Hawaii

Scara Haiku este un traseu pitoresc, de-a lungul unui lanț montan.

Hawaii, scara spre cer

Această metaforă ”treapta spre cer” nu este întâmplătoare, traseul fiind atât de abrupt ai impresia că cerul te cuprinde în brațele lui. Practic este imposibil să realizezi cum această scară susține miile de turiști din întreaga lume.

scara spre cer, Hawaii

A fost construită în 1942 în timpul războiului. Localizarea permitea emiterea semnalelor submarinelor americane pe distanțe lungi până în largul coastelor Japoniei. Mai târziu această necesitate a dispărut, iar traseul a rămas doar unul turistic. De menționat, că doar sportivi aflați într-o stare fizică excelentă pot urca faimoasa treaptă spre cer.

treapta spre cer, Haiku, Hawaii

În 2003 această treaptă a fost renovată pentru siguranța turiștilor doritori de senzații tari. Totuși, pe lângă caracterul extremist al locului, priveliștea îți taie respirația. Reparația a scos din buzunarele autorităților peste 875.000 $.

cel mai vizitat loc din Hawaii

Totuși, autoritățile sunt foarte sceptice și pentru a evita incidentele au interzis accesul. S-au înregistrat un număr mare de accidente și localnicii sunt foarte indispuși din cauza zgomotului interminabil. Traseul este plin de plăcuțe, care atenționează turiștii despre pericolul la care se expun.

Poliția păzește accesul, dar sunt turiști ce cunosc alte intrări secrete. Există și o amendă în valoare de 1000$ pentru cei neînfricați. Dar priviți aceste imagini, chiar sunt amețitoare și merită tot efortul din lume.

Tu ai trece aceste trepte spre cer?

You Might Also Like