Practică aceste 4 activități distractive în făină, pentru a crește un bebeluș inteligent

Jocurile cu făina sunt foarte iubite de copii, dar mai puțin de părinți. Sunt o mulțime de jocuri distractive și ușoare pe care le puteți efectua acasă împreună cu copii. Investiți timp prețios în copii, investiți în amintiri și clipe dulce. Nu uitați să faceți cât mai multe poze dulci.

1.Omuleți din turtă dulce 

biscuiti de craciun

Puteți folosi o compoziție obișnuită pentru biscuiți. De la vârsta de 15 luni, micuțul este capabil să învârtă aluatul și să învețe părțile corpului. Poate așeza ochii din stafide, gura și nasul din cireșe, etc. Este o activitate simplă, dar cu beneficii uluitoare. Prin acest exercițiu amuzant, copilul învață denumirile părților corpului; dezvoltă limbajul; îmbunătățește dexteritatea și prezintă noțiunile de dimensiune a spațiului și de planificare.

2.Prăgătim o prăjitură

Copiilor le face mare plăcere să coacă prăjituri, deci îi puteți implica în multe activități. Arătați-i cum să măsoare cantitatea necesară pentru fiecare ingredient, lăsați-l să atingă și să amestece cu mâinile. Contribuie la înțelegerea lumii înconjurătoare, pentru că pregătirea unei prăjituri implică o serie de abilități, micuțul trebuie să coordoneze brațele, etc și dezvoltă limbajul. Urmăriți împreună și procesul de coacere.

3.Preparăm o pâine

Este un mod plăcut de a petrece timpul cu copii. Încurajați-l să modeleze, să frământe și să creeze modele amuzante. Atingând și frământând aluatul, copilul se familiarizează cu o textură nouă. Asemenea exerciții conduc la prevenirea problemelor senzoriale la o vârstă mai înaintată. Un alt beneficiu este promovarea unui mod sănătos de viață și reduce anxietatea.

4.Arta modelării prăjiturilor

Vorbiți despre culorile folosite, despre glazură, despre ingrediente. Bebelușul va fi încântat. Se vor dezvolta abilitățile motorii fine, copilul va învăța culori noi și îi va asigura sentimentul de reușită.

Bucurați-vă de fiecare clipă alături de copii, deoarece ei cresc foarte rapid! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply