Scapă de depresia de toamnă prin 5 metode extrem de simple

Toamna este un anotimp fermecător, dar aduce și multe bătăi de cap. Din cauza temperaturilor scăzute, a ploilor și lipsa soarelui ne scade și pofta de viața, energia, buna dispoziție. Dacă te simți obosit, stresat, vulnerabil și somnolent, atunci astenia de toamnă îți dă târcoale. Noi te ajutăm să o ții departe.

depresia și astenia de toamnă

Iată care sunt cele 5 metode simple care te ajută să combați astenia de toamnă!

Noi nu putem schimba lumea, dar ne putem schimba atitudinea. (R. Jeffers)

1.Descoperiți beneficiile toamnei

Pentru asta, chiar vă recomand un exercițiu simplu: trebuie să notați pe o foaie toate beneficiile acestui sezon minunat. Începând cu zilele răcoroase, mai mult somn, mai multe vitamine, frumusețea naturii, culesul ciupercilor, aleile înfrunzite multicolor, un ceai fiebinte, un film bun sau o carte senzațională. Veți rămâne uimiți câte beneficii are acest sezon.

2.Adăugați luminozitate

Nu vă sfiați să purtați culori aprinse și calde. Nu subestimați puterea unei ținute superbe într-o zi mohorâtă. Culorile pe care le purtăm sunt culorile dispoziției noastre. Iată de ce eu ador să port mult roșu toamna!

3.Alimente minune pentru a combate astenia de toamnă

Înarmați-vă cu alimente bogate în vitamina B- ele combat stările depresive. Umpleți cămara cu germeni de grâu, cereale integrale, ficat, fibre și proteine cu efect antidepresiv, nuci, carne de curcan, ouă, ceai de mușețel, de cătină și multe fructe și legume proaspete.

mere coape cu scorțișoară

O altă rutină de toamnă ar fi să gătiți cu familia ceva delicios, de exemplu, mere cu nuci și scorțișoară la cumpor. Sunt o sumedenie de tarte cu prune, cu mere, gutui, etc. Adăugați serilor din familie mai multă aromă și căldură.

tartă cu mere

4.Înconjurați-vă de mirosuri

Cea mai plăcută rutină este aceea care miroase ademenitor. Fie că alegi un parfum nou, o cremă de zi sau un gel de duș, important să fie un miros plăcut și care se menține mult.

5.O nouă ocupație

Cea mai bună metodă împotriva asteniei și depresiei de toamnă este să fii ocupat. Nu mă refer la serviciu sau chestii plictisitoare, dar la o activitate care să te înaripeze, să îți dea energie și putere. Poți lua ore de culinărie, de fotograf, de pictură, de muzică, limba engleză. Sunt atât de multe oportunități, pe lângă timpul petrecut eficient și amuzant îți vei face noi prieteni.

Tu ce alegi: să fii trist sau plin de inspirație toamna aceasta?

You Might Also Like