Senzațional: prima mașină zburătoare se pregătește de lansare. Afă ce preț va avea noua jucărie cu aripi

Dacă credeai că filmele fantastice, unde mașinile zboară nu se vor transforma niciodată în realitate, te greșești amarnic. Uite că a sosit timpul când ne putem bucura de aceste tehnologii avansate. În sfârșit asta se va întâmpla. Da, este oficil: peste 1 lună va fi scoasă spre vânzare prima mașină zburătoare din lume. Senzațional! 

prima mașină zburătoare din lume

Compania chineză Terrafugia, deținută de Volvo, se pregătește să lanseze o mașină numită Transition, care se transformată dintr-o mașină într-un avion în mai puțin de un minut. Ideea inovatoarea este foarte nevesară, mai ales, în orașele foarte mari, aglomerate, unde traficul este o problemă reală. Punctul culminant al acestei ”jucării” este apariția aripilor zburătoare, precum cele de la elicoptere.

 

mașina zburătoare

Mașina zburătoare va putea zbura până la 800 km și va atinge o viteză de 320 km/ h. Este o putere destul de mare, pentru un sistem de combustibil hibrid. Este echipat cu un sistem de parașute, precum și un mod „turbo”, pentru a oferi adrenalină în timpul zborului. Inițial se preconiza un preț de 270.000$, dar în legătură cu multe detalii ulterioare, această ”jucărie cu aripi pentru adulți” va ajunge la un preț de 300.000- 400.000$.

mașină zburătoare

Modelul nu necesită o bandă pentru decolare și din această cauză, aterizarea va fi un proces destul de accesibil. Ideea acestei tehnologii revoluționare este de a ușura viața oamenilor, de a crea confortul pentru zbor, cât și pentru a conduce pe toate drumurile și autostrăzile, asigurând transportul pasagerilor de la ușă la ușă.

terrafugia, primele mașini zburătoare din lume

Sincer, eu doar mă bucur atunci când mai apare o inovație, dar întrebarea este cum va fi condus traficul aerian? Sau vom avea semafoare și în aer?

Tu ce părere ai? 

You Might Also Like