Top 9 cele mai rare rase de câini din lume despre care nu știai

Animalele de companie sunt adorate de către stăpânii lor, dar și de întreaga lume. Cine poate rămâne indiferent în fața unui patruped drăgălaș, darămite unuia neobișnuit? Articolul de astăzi este anume despre asta- cele mai rare rase de câini din lume! Să-i admirăm!

În lume există 376 de rase de câini. Unele dintre ele sunt deosebit de populare astăzi, altele au fost populare în trecut. Dar sunt rase despre care nu ai auzit.

1.Catalburun 

Un alt nume pentru această rasă este- Pointerul turc. Poate fi recunoscut după nasul caracteristic. Acesta este un câine  aproape necunoscut în afara Turciei. Sunt câini de vânătoare și au fost crescuți în Imperiul Otoman, iar Cilicia este considerată locul de naștere al reprezentanților acestei rase.

Această rasă a apărut din cauza unei mutații genetice stabile, iar localnicii au apreciat calitățile acestor câini. Ei sunt vânători calmi, ascultători și deosebiți. În Turcia există aproximativ două sute de astfel de câini.

2.Moody

Moody este un câine ciobănesc din Ungaria. Foarte energic, asftfel este folosit ca asistent la vânătoare de lungă durată, în operațiuni de salvare sau pentru căutarea drogurilor. Foarte inteligent și nepretențios, nu necesită îngrijire atentă a blănii.

3.Thai Ridgeback

Această rasă de câini își are originea în Thailanda. Este una dintre cele mai vechi rase, concepută în mod natural. Distribuit pe tot cuprinsul Indochinei, dar în alte regiuni ale Pământului nu apare niciodată. Dispune de o minte acerbă, puternic, apărătot înverșunat al stăpânului și foarte loial.

4.Lundehund Norvegian

Numele rasei în traducere din norvegiană înseamnă  „vânător de impas”, este un alpinist excelent. Acești câini sunt mici, foarte inteligenți și energici, cu un caracter ascultător și independent. Cu toate acestea, popularitatea rasei este foarte scăzută – în întreaga lume nu există mai mult de două mii de indivizi, dintre care 500 trăiesc în Norvegia.

5.Carolina

Reprezentanții acestei rase au fost „descoperiți” abia în anii 70 ai secolului trecut în Carolina de Sud, de către cercetătorul Lerom Brisbin de la Universitatea din Georgia. Astăzi în lume există doar câteva sute de reprezentanți ai acestei specii. Ei trăiesc în turme mici, separate de oameni.

6.Mastiff Tibetan

Despre calitățile uimitoare ale acestor câini au vorbit încă Aristotel, Marco Polo și multe alte personalități celebre. Din punct de vedere fizic, sunt câini foarte mari, pot cântări până la 80 kg, iar înălțimea atinge 70-80 cm. Poate fi un paznic ideal, dar este greu de dresat. Iar dacă este instruit greșit riscă să devină periculos și incontrolabil.

7.Azawakh

De mii de ani a fost un tovarăș fidel nomazilor din Sahara de Sud. Datorită rarității sale, este un indicator al statutului, în special în Africa de Nord.

8.Stabihun

Aceasta este o rasă olandeză de câini de vânătoare. Stabihuns sunt câini mici, calmi, extrem de inteligenți și afectuoși. Foarte pasionați de copii. Cu toate acestea, astăzi este o rasă foarte rară – acestea se găsesc numai în Țările de Jos și, în cantități foarte mici, în țările din nordul Europei.

9.Chinook

Cea mai rară rasă de câini din lume. În 1978, erau doar 28 de câini. Astăzi, popularitatea lor crește, precum și numărul de reprezentanți ai rasei, dar ei rămân încă cei mai rari din lume. Acești câini au participat la expedițiile din Antarctica.

 

You Might Also Like

  • (10) rase de câini cu cea mai scurtă viață - Divers MediaDivers Media 27.11.2018 at 15:04

    […] animale patrupede o are în mintea lui. Sunt multe caracteristici individuale, sunt rase unice de câini despre care nu știai, sunt stăpâni care își pun animăluțele în ipostaze […]