10 Citate luminoase despre parenting de la Shakira

Frumoasa și inconfundabila Shakira este deschisă despre călătoria ei în calitate de mamă. Artista și partenerul ei, fotbalistul Gerard Piqué, au doi fii, Milano și Sașa. De când a devenit mamă în 2013, a vorbit despre provocarea și bucuria de a fi părinte.

17 Citate luminoase despre paremting de la Shakira

10 Citate luminoase despre parenting de la Shakira

Despre maternitate

Maternitatea mi-a schimbat axa universului. Totul este centrat în jurul lor acum. Este o nouă dimensiune a dragostei, cel puțin pentru mine, care este de nedescris. Shakira

Despre parenting

Fundamentul fiecărui nivel de dezvoltare – social, emoțional, cognitiv, fizic – depinde de abundența de iubire. Nu le putem demonstra niciodată copiilor cât de mult îi iubim. Un sentiment de securitate, de sprijin trebuie să le oferim pentru a-și dezvolta abilitățile și a deveni responsabili și viitori adulți independenți.

Despre tehnologii

Este aproape imposibil să negăm nenumăratele moduri în care tehnologia a devenit parte integră din viața noastră, iar copiii sunt în mod natural atrași de tehonolgii, deoarece oferă stimuli și satisfacție.

Nu cred că tehnologiile împiedică dezvoltarea copiilor, chiar există multe aplicații educaționale care pot fi utile ca instrumente de predare, dar nici dependența nu este bună.

Indiferent, copii încă mai au nevoie de timp pentru a se juca la aer liber, de a socializa. Am o relație specială cu tehnologia: totul cu moderație.

17 Citate luminoase despre parenting de la Shakira

Despre momentele magice

Sunt, probabil, toate momentele mici pe care le-am petrecut împreună, de la citit, învățând să recunoască numerele și literele, până la discuțiile noastre. Sunt uimită mereu când văd acea mică scânteie de recunoaștere în ochii lor, chiar și la o vârstă fragedă. Când a reușit în cele din urmă să verbalizeze cuvintele pe care le recunoștea în jurul vârstei de 18 luni, a fost unul dintre cele mai magice momente pentru noi ca părinți.

Despre cultură: columbiană, spaniolă și americană

În Spania, părinții vorbesc cu copiii lor ca fiind egali și simt că copiii au sentimente reciproce. Dar în toate culturile cu care am tangență, părinții sunt atenți la nevoile copiilor. Am crescut în familii strânse din punct de vedere emoțional, ceea ce ne-a făcut părinți afectivi.

Citate luminoase despre parenting de la Shakira

Despre rolul de tată

El are picioarele pe pământ și este foarte practic atunci când trebuie să rezolvăm problemele. Când sunt stresată, el organizează și jonglează cu toate. Și el este cel mai mare sprijin al meu. Suntem ambii părinți foarte buni, nu purtăm o povară, ci colaborăm! 

Despre călătorii

Înainte de o călătorie lungă, încerc cu adevărat să cântăresc argumentele pro și contra despre ceea ce va fi cel mai bine pentru ei, deși dacă ar fi după mine, i-aș duce peste tot.

Citate luminoase despre parenting de la Shakira

Despre copiii bilingvi

Aceasta ajută dacă copii pot să asocieze o persoană cu o limbă în acest stadiu timpuriu, pentru a minimiza confuzia lingvistică. Tatăl lor, de exemplu, le vorbește întotdeauna în catalană. Încerc să vorbesc cu ei în limba engleză.

Creșterea împreună cu copii

Cu cât sunt mai în vârstă, cu atât mai interesante sunt provocările – dacă copiii fac scene de nervozitate, îmi masez degetele de la picioare și mă oblig să-mi educ mai mult personalitatea.

Citate luminoase despre parenting de la Shakira

Despre carieră

De când am devenit mamă, mi-am reevaluat prioritățile; nu mai stau într-un studio până la ora 3 dimineață. Acum am o familie acasă și ea are nevoie de mine.

Copiii m-au ajutat să-mi reorganizez timpul, să devin mai disciplinată în toate structurile vieții mele, ceea ce a contribuit la o senzația generală de echilibru. Shakira

Care este cel mai mare scop al unui părinte?

Dragostea este cel mai important lucru. Shakira

You Might Also Like