(Elogiu adus femeii) Superbă, măiestoasă, te simți ca o regină…

”Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.” — Gandhi

Femeia este o ființă atât de enigmatică, măgulitoare, mereu alta și mereu aceeași. În acest articol, ne-am propus să creionăm portretul femeii din secolul 21, dacă ne reușește sau nu, decideți voi!

De-a lungul anilor, femeia a fost prezentată în imagini diferite în societate, în cultără și în familie. În literatură, de exemplu, femeia se perindă prin multe ipostaze. De la zeiță eroină la țărăncuță, de la soție devotată și etalon al feminității la femeia căzută în pânzele desfrâului. Indiferent de context, femeia a avut întotdeauna un rol primordial, a fost muza și inspirația celor mai faimoși creatori. Ochii ei au luminat bezna existenței, sufletul ei a fost o punte către abisuri.

Erich Maria, susținea că femeia este precum o nimfă a pădurii, un copil cosmic, neatins de îndoieli și raționamente. Femeia este întruchiparea ființei pure, bunătatea întregii lumi regăsite într-un om. Să vedem dacă e așa.

Te-ai gândit vreodată că în spatele unui chip frumos se ascunde un destin? Un suflet fericit sau, poate, îngenuncheat de soartă?

Se spune: dacă inima e tânără, atunci și omul este tânăr. La fel și femeia, dacă inima este frumoasă, și femeia va radia. Ce înțelegem prin frumusețe, astăzi? Dincolo de falsitatea genelor și a unghiilor, dincolo de miile de operații plastice și necontenita lupta spre ideal. 

Frumusețea este fructul unei flori. Această floare crește vreme îndelungată. Ea poate fi crescută în lacrimi, durere, extaz sau cu dăruire. Această floare poate fi secătuită de necaz, prăfuită de ani și purtată de valurile suferinței. Destinația finală este inima ei.

Frumoasă este femeia care și-a găsit grumul spre ea. Frumoasă e femeia care se ridică de jos și sădește în inima ei o floare neprihănită și o altoiește cu vrednicie. Căci fiecare femeie are soarele ei, razele căruia emană valori, aspecte, năzuință și căldură. Dar cât e de greu să ai o viață pașnică, în secolul acesta tumultos. Cât de greu este să te regăsești pe sine, să fii în armonie cu eul tău autentic.

Sunt femei ce își asumă rolul biologic, de a procrea. Aceste femei trăiesc prin copii lor și devin nemuritoare. Altele cred în plăcerile trecătoare și caută albii pentru se cufunda în desfătări. Pentru femeile pure, totul este pur, iar pentru cele puternice un obstacol este un motiv în plus de a-și demonstra voința interioară și sunt fericite prin felul lor de a fi.

Totuși, ce este destinul unei femei astăzi? Este capacitatea de a croi cel mai potrivit veșmânt felului tău de a fi fericit. Omul bolnav spune: ”Ce zi chinuitoare”, omul sănătos spune: ”ce zi frumoasă”, ziua este însă aceeași. La fel este și cu destinul feminin, este condiționat de felul tău de a fi. Dacă sunteți libere în a fi și a simți, nu vă fie frică să vă exprimați eul adevărat. Dacă sunteți puternice, inteligente și cu o voință de fier descoperiți-vă întreg potențialul și nu vă lăsați conduse sau manipulate.

You Might Also Like