Mâinile mele erau foarte încrețite, până am aflat despre aceste remedii! Acum, chiar și femeile tinere îmi admiră pielea …

Mâinile femeilor sunt cele mai sensibile. Cât de mult nu ne-am dori să ascundem acest aspect, dar starea lor este cea care ne dezvăluie adevărata vârstă. Astăzi beneficiem de cele mai bune produse de îngrijire a mâinilor, după părerea comercianților, care pot prelungi tinerețea și rafimanetul pielii mâinilor. Dar nu întotdeauna produsele de îngrijire au efectul scontat. În acest articol vă prezentăm cele mai eficiente produse de îngrijire și, mai mult, nu costă prea mulți bani.

Masaj cu ulei de masline

Un simplu masaj cu ulei de măsline ajută la relaxarea mâinilor în timp ce fluxul sanguin este activat, contribuind la o oxigenare mai bună a celulelor. Acest produs conține antioxidanți și grăsimi esențiale care ajută la combaterea uscăciunii și a ridurilor.

Tehnica:
Aplică o cantitate mică de ulei de măsline pe palme și masează cu mișcări circulare ușoare. Continuă masajul până când uleiul este complet absorbit de piele, poate dura 5 sau 10 minute.

Uleiul de nucă de cocos

Deși magazinele dispun de multe produse de protecție a mâinilor și de hidratante, uleiul de cocos rămâne cel mai convenabil și eficient remediu natural. Acest produs natural este bogat în acizi grași, antioxidanți și nutrienți care asigură elasticitatea și fermitatea pielii. Utilizarea acestuia reduce prezența petelor, a liniilor fine și a altor modificări care reflectă vârsta.

Tehnica:
Ia o cantitate mică de ulei de cocos organic și masează mâinile înainte de culcare. Repetă această procedură în fiecare zi sau de cel puțin trei ori pe săptămână.

Peeling cu suc de lămâie și zahăr

Pielea mâinilor, precum și corpul sau fața noastră, necesită o exfoliere regulată pentru a elimina celulele moarte și pentru a stimula celule noi. În ciuda faptului că există multe rețete exfoliante, lămâia este extraordinară pentru acest lucru.

Tehnica:
Amestecă puțin zahăr cu sucul unei lămâi și masează leger pielea mâinilor cu mișcări circulare ușoare. Se lasă timp de 5 minute și se clătește cu apă rece. Utilizează acest peeling numai seara, deoarece lămâia poate provoca sensibilitate pielii. Repetă procedura de 2 ori pe săptămână.

Folosește mănuși de protecție

Manipularea continuă a substanțelor chimice și expunerea la soare sunt doi factori responsabili de îmbătrânirea timpurie a pielii mâinilor. Datorită acestora, elasticitatea pielii scade, aceasta se datorează scăderii nivelului de colagen și elastină. În plus, multe substanțe cauzează reacții alergice sau uscăciunea excesivă a pielii. Din acest motiv, este necesar să folosești mănuși de protecție când lucrezi în gospodărie sau este foarte rece afară.

Ai grijă de sănătatea mâinelor tale!

You Might Also Like