O parabolă evreiască înțeleaptă, morala te va pune pe gânduri

Mamele evreiești sunt populare pentru umorul lor neobișnuit și pentru înțelepciunea lor. Pentru ele nu există nimic mai scump pe lume decât copii, care sunt cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai deștepți. Fiecare mamă crede că anume copilul ei este unul special, dar sunt și excepții!

Există o veche parabolă evreiască, utilă tuturor mamelor moderne! 

În timpurile îndepărtate trăia o familie săracă de evrei. Într-o căsuță modestă, se înghesuiau muți copii. Mama era nefericită și pe deplină dreptate, deoarece singură avea grijă de casă, gătea și se ocupa de educația copiilor.

Lucra ca o albinuță de dimineață până seara, plândându-se constant de viața ei nefericită lui Dumnezeu.

Totul îi scăpa din mâini și nu mai avea putere. Nu mai avea motivație și satisfacție, pentru că nu era apreciată. Făcea atât de multe, dar recunoștință- deloc. Și cel mai dureros este că copii sufereau, pentru că toată supărarea mamei se vărsa asupra lor.

În cele din urmă, femeia a decis să meargă la un înțelept pentru un sfat. După mai multe ore de conversație, femeia a ieșit liniștită și a mers spre casă.

De parcă toate problemele anterioare s-au evaporat. Mama a devenit iubitoare, zâmbitoare și calmă. Mai mult, familia ei a prosperat.

Odată pe săptămână femeia mergea la cumpărături, la întoarcere se ascundea în camera ei. Copii fiind curioși, au urmărit-o.

Nu o să crezi: femeia mânca în taină căpșuni delicioase!

Copii erau nemulțumiți, dar mama zâmbea:

Liniște copii, eu tocmai am fericit-o pe mama voastră!

”Morala: pentru a dărui altora, trebuie să fii tu împlinită. Să fii satisfăcută, fericită și liniștită pentru a face și pe alții fericiți.”

Distribuie această parabolă, pentru cei care au nevoie de ea!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply