Știai că orhideele se clonează? Află de ce Thailanda este cel mai mare exportator de orhidee tropicale din lume

Thailanda este un tărâm de o frumusețe senzuală, personificată într-una dintre cele mai frumoase flori, orhideea.

Industria thailandeză de orhidee este dominantă, în prezent, de un grup de corporații mari de lângă Bangkok, precum Bangkok Flower Center, Valea Mae Rim, etc. Acestea sunt niște ”ferme” perfecte pentru a vedea procesul de cultivare a orhideelor.

orhidei, cele mai frumoase flori, thailanda

Știai că există peste 800 de genuri și peste 35.000 de specii clasificate de orhidei? 

Orhideile din Thailanda sunt incredibil de rezistente, unele pot crește în pădurile tropicale ascunse de lumina soarelui, altele înfloresc pe podișul arid din nord-estul Thailandei. Pot răsări din pământ ca să se alipească de copaci sau chiar pot ieși la suprafață printre crăpăturile stâncilor muntoase.

orhidee, thailanda

Exportul de orhidee refrigerate a început din anii 1950, iar piețele principale sunt Europa, Japonia și SUA, aceasta aduce țării originale peste o sută de milioane de dolari anual. O specie de orhidee este Cattleya, sunt hibrizi, variind de la violet și galben, până la amestecul alb-gălbui.

cattleya orhidee

Thailanda este cel mai mare exportator de orhidee tropicale din lume. 

fermă de orhidee

Florile pot rezista timp de mai multe săptămâni, fiind refrigerate, iar cele mai frumoase flori sunt cele culese la primele ore ale dimineții de pe culturile vaste, ambalate în cutii de carton cu agenți de păstrare a umidității și apoi transportate către Aeroportul Internațional din Bangkok pentru exportul imediat.

orhidee, exportator thailanda

Clonarea orhideelor

Întotdeauna căutând să mențină și eventual să îmbunătățească profitul într-o industrie în strânsă competiție, fermierii de orhidee s-au îndreptat, în ultimul timp, spre zona tehnologiei controversate- clonarea orhideelor în exemplare perfect identice. Clonarea este mult mai profitabilă și este superioară reproducerii prin însămânțare, de vreme ce reduce la jumătate timpul de maturare a plantei. Aceeași tehnologie de clonare se folosește și pentru ferigile decorative și pentru fructele exotice.

cele mai frumoase orhidee, thailanda

Festivalul florilor

Thailanda își etalează abundența de orhidee la festivalul anual Chiag Mai Flower Festival, în primul weekend din februarie. Cine este norocos și ajunge acolo, va avea, probabil, cea mai frumoasă experiență din viața lui, iar noi putem doar să le admirăm în mediul online.

thailanda

Mulțumesc că ai citit până la capăt, nu uita să distribui prietenilor!

You Might Also Like