11 portrete ale copiilor refugiați din Siria: imagini cutremurătoare

Aproximativ jumătate din cei 4,8 milioane de sirieni care au fugit din patrie sunt copii, iar unii dintre cei mai vulnerabili trăiesc în zeci de tabere de cort improvizate. Aceste tabere sunt situate în Iordania, în orașul Mafraq. Acești copii sunt și ei copii, au dreptul la o copilărie fericită, la zâmbete și emoții afective.

Imaginile sunt cutremurătoare și tragice, iar pe chipul acestor îngeri nevinovați se citește lesne dorul de țara natală. 

copii refugiați din siria, imagini cutremurătoare

Atunci când copii suferă este mult mai dramatic.

portretele copiilor refugiați din siria

Războiul a rupt legăturile sociale și de afaceri care leagă vecinii de comunitatea lor. Deci, milioane de oameni s-au împrăștiat, creând cea mai mare criză de refugiați și de deplasare din vremea noastră. Mai mult de 5,6 milioane de sirieni au părăsit țara ca refugiați, alte 6,1 milioane sunt deplasați în diverse regiuni ale Siriei.

refugiații din siria

Încă în 2010 – Siria era o societate modernă construită pe leagănul civilizației.

imagini ale copiilor refugiați din siria

În martie 2011 – începe războiul civil sirian. Protestele pașnice din orașele din sud sunt întâmpinate de represalii violente din partea forțelor de securitate din Siria. Sancțiunile internaționale și alte încercări de a exercita presiuni asupra guvernului pentru a fi moderate sunt inutile.

imagini cutremurătoare ale copiilor refugiați din siria

În 2012 – Sirienii fug de bombardamente și represiuni. Libanul devine o destinație majoră pentru refugiații sirieni. Mulți încă speră că se vor întoarce acasă curând. Tabăra de refugiați se deschide în Iordania, lângă granița cu Siria. Deși a fost concepută ca o așezare temporară, ea a devenit locuința a zeci de mii de refugiați sirieni care au rămas ani de zile.

imaginile copiilor refugiați din siria

În 2013 – Conflictul crește, pe măsură ce alte țări se alătură luptei.

copii refugiați din siria

2015 – Europa simte presiunea refugiaților și a migranților sirieni.

copii refugiați din siria

2016 – Siria este devastată de război.

copii refugiați din siria

În 2017 Sirienii încă caută siguranță, stabilitate. Iulie: Un acord de încetare a focului este negociat la reuniunea G20 pentru Siria de sud-vest.

copii refugiați din siria

2018 – Ajutorul umanitar este limitat pe măsură ce conflictul continuă. Luptele continuă, în ciuda acordurilor internaționale de dezangajare.

copii refugiați din siria

Această durere este comună.

You Might Also Like