Mărturia șocantă a unei fetițe de 12 ani de la cea mai prestigioasă școală publică din New York

Mărturiile unei fetițe de 12 ani de la una dintre cele mai prestigioase academii Kipp din Bronx.

Mă trezesc în fiecare dimineață la 5.45 dimineața pentru a reuși să mă pregătesc de școală. Iau micul dejun și mă spăl, mama mă ceartă mereu să nu întârzii la autobus. Mă întâlnesc cu prietenele mele și mergem la școală în cea mai mare grabă, la 7.25 exact încep orele. Mă întorc acasă la 5 seara. Uneori mai vorbesc cu prietenele și ajung abia la 6 seara. Cu mama nu vorbesc, nu am timp, pentru că trebuie să îmi fac temele pentru a doua zi. 2-3 ore îmi ajung pentru teme, uneori dacă trebuie să compun sau să fac exerciții la matematică, unde sunt 2-3 soluții de rezolvare ale aceleeași probleme, stau până la 10 sau chiar 11 noaptea.

Mama mă cheamă la cină, iar eu nu pot să las treburile pe jumătate. Ea mă impune să mănânc, la școală dacă nu termin exercițiul nu merg în pauză. Nu am timp să mă joc, dacă nu reușesc până la 23.00 să fac temele, trebuie să mă scol la 3 dimineață să continui. Mama stinge lumină fix la 23.00 și sunt problemele mele dacă nu am făcut temele. Uneori mai vorbesc cu mama și îi povestesc ce am făcut azi. Avem multe ore dezvoltarea gândirii, matematica, engleza, corul, muzica.

Avem o singură cameră, dorm cu mama în paturi diferite, la distanță mare unul față de altul. Vreau să primesc cunoștințe și nu am timp de joacă. Am observat că dacă adorm târziu, din cauza gândurilor, a doua zi dorm din mers și asta se reflectă negativ la școală, iar profesorii mă ceartă. Când mama nu este acasă, merg la o prietenă, cât ea se joacă eu îmi fac mereu temele; sunt uimită că ea nu are deloc teme pentru acasă. Eu nu pot să am prieteni din afara școlii mele, pentru că nimeni nu mă înțelege. Cât copii se joacă afară, eu citesc.

Dar această școală este unica mea șansă în viață, pentru că sunt dintr-o familie sărăcă. Noi nu avem vacanță aproape niciodată, învățăm și sâmbăta…mama spune că petrec la școală cu 60% mai mult decât oricare alt copil din New York. Dar eu vrea la colegiu și vreau alt viitor pentru mine.

Lasă impresiile tale în comentarii!

You Might Also Like