Patricia Kaas: mărturie cutremurătoare despre cele 4 avorturi și că nu poate avea copii

N-am luat niciodată decizia să aduc pe lume un copil. Dar trupul meu a luat-o în locul meu. Am rămas însărcinată de mai multe ori, fără să vreau. De fiecare dată eram panicată, puțin fioroasă. Poate pentru că-mi displăcea ideea că pântecele meu este independent, decide în locul meu. Unii vor spune că trebuia să vreau acei copii fără să mă gândesc, să-i iubesc pe acei bărbați ca să le dau ocazia să fie tați. Eu nu cred. De câte ori mi s-a întâmplat, nu am fost niciodată într-o dispoziție amoroasă destul de serioasă pentru a simți dorința de a face un copil. E greu să faci plunuri, nu am vrut niciodată o familie. Din cauza meseriei, totul mi se pare o ipoteză. Orice angajament- și un copil este un angajament- mă sperie.

patricia kaas

Dintr-odată, mă descoper însărcinată, purtătoarea viitorului mai multora, mă neliniștea. Și apoi, de fiecare dată contextul făcea făcea ca planul legat de apariția unui copil să pară deplasat. Cum să anulez un turneu? Cum să îmi întrerup cariera, nu mă vedeam în rolul de mamă. Poate și pentru că, în mintea mea, imaginea mamei este cea a mamei mele- iar ea ni se consacra, nu călătorea, ne proteja. Așadar, am decis de fiecare dată. Înainte chiar de a fi avertizată. Eram convinsă, fermă. N-am ezitat niciodată!

Cunosc multe femei care au făcut avorturi, pentru multe din ele asta face parte din suferința lor. Pentru mine, nu. Nici o clipă de suspans în suita scenariului. Am ales. Dar nu mă vedeam aducând pe lume un copil. Nu eram pregătită sau eram prea ocupată, nu mă vedeam mamă, poate pentru că eram încă fiică. Atâtea dificultăți în viața reală, în afara scenei, încât nu eram convinsă că vreau să implic o altă persoană în ea.

Dacă nu aș fi făcut avort, viața mea era alta. Aș fi străbătut planeta mai puțin de la un capăt la altul, mi-aș fi cultivat mai mult grădina. Mi-am neglijat viața personală, am distrus-o în favoarea carierei și nu regret. 

Acestea sunt mărturiile vedetei în cartea sa autobiografică ”Umbra din vocea mea” despre cele 4 avorturi ale ei. În 2010, Patricia Kaas a aflat că nu mai poate face copii niciodată.

patria kaas

Am aflat că nu voi putea să am un copil, tocmai atunci când începusem să deschid acest capitol. A fost ca o palmă pe care am primit-o. Am simţit că mi se face o nedreptate, pentru că duc o viaţă sănătoasă, nu beau, nu fumez și nu mă droghez. Acest lucru m-a enervat cel mai mult. Pentru moment, încerc să nu sufăr prea mult.

 

You Might Also Like

  • De ce femeile moderne nu au copii, aleg cariera și își abandonează copii pentru o stare materială mai bună - Divers MediaDivers Media 22.01.2019 at 16:51

    […] a rămas pe planurile secundare. Cele mai cotate la nivel internațional femei de succes nu au copii. Acest ”trend” a devenit atât de popular în Europa, încât nuștiu dacă-l mai poate […]