5 obiceiuri care îți vor garanta eșecul în viață

”Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează.” Winston Churchill

Obiceiurile tale zilnice definesc cine ești. Ești practic ceea ce faci. Dacă ai eșuat vreodată în trecut, dar nu ai renunțat niciodată, ești mai puternici decât crezi. Dacă nu crezi că poți mai mult decât crezi, te provoc la un experiment. Chiar acum, răspunde fără a te gândi: de câte ori ai putea sări în sus, timp de 60 de secunde? 

Majoritatea oamenilor sunt înclinați să creadă că maximum 70-80 de ori, dar nu este adevărat. Un om într-o condiție fizică nepregătită poate sări timp de un minut mai mult de 250-300 ori. Înțelegi cât de mult te subestimezi? Încearcă dacă nu crezi acest exercițiu.

Cu toții avem momente când nu mai avem chef de nimic, ne fuge pământul de sub picioare și nu mai avem încredere în forțele proprii. Drumul spre propriul succes este anevoios, greu și plin de obstacole, deaceea majoritatea renunța înainte de a începe. Și cum rămâne cu visurile noastre, cu proiectele de viitor, cu satisfacțiile și plăcerile personale?

Dacă ți-e frică de eșec, iată care sunt 5 obiceiuri care o să ți-l garanteze în viață. E alegerea ta pe ce drum să mergi!

5 obiceiuri care îți vor garanta eșecul în viață

1.Nu faci planuri

Imaginează-ți că trebuie să ajungi urgent la medic, dar strada este greșită și nu o găsești. Cum crezi că ai putea într-o viață atât de tumultoasă să reușești dacă în GPS-ul tău mintal nu este programat? Șansele de reușită sunt mult mai mari, atunci când îți proiectezi concret pașii pe care urmează să îi faci. Mai mult, planurile trebuie să fie exacte, concrete, măsurabile în timp. Dacă sunt doar frânturi de gânduri abstracte, nu vei face lumină niciodată asupra lor.

2.Teama de a încerca din nou

tony robbins, fără frică de eșec

Probabil ai auzit despre expresia: ”mai bine regret ce am făcut, decât ceea ce nu am făcut”. Este valabilă pentru tine? Dacă nu este foarte probabil să eșuezi.

”Indiferent de numărul de greșeli pe care le faceți sau de cât de lent progresați, sunteți în continuare înaintea tuturor celor care nu încearcă”. Tony Robbins.

3.Te lași bătut prea repede

Cât de perseverent ești? Te aprinzi ușor primele zile și apoi uiți complet despre visul/ scopul tău? Ai nevoie de disciplină pentru a trece etapa inițială. Dar cel mai mult contează să ai motivație internă. Sunt 2 drumuri în acest caz, fie este o urgență externă și au nevoie ACUM de rezultat, fie este o creștere armonioasă, zi de zi, o dezvoltare personală progresivă. Nu renunța la pasiunea ta prea curând. Dar pentru ca acest foc să ardă, trebuie să fie ceva foarte important pentru tine, ce îți place cu adevărat și ce îți oferă energie!

4.Lipsa încrederii

Totul va fi lipsit de succes dacă nu ai încredere în tine și în ceea ce îți propui să faci. Convingerile inconștiente ale minții joacă un rol semnificativ în efortul pe care îl depui în munca ta. Dacă nu vezi un rezultat reușit, nu vei avea putere să îl realizezi. Progresul tău depinde de decizia ta mintală.

5.Ai prea multe scuze

Motive apar întotdeauna pentru a nu face. Oamenii explică în mod constant de ce nu fac, cine este vinovat, că nu au timp, că au copii, că nu sunt suficient de pregătiți, că nu au bani și șirul este infinit. Dar numai tu ești responsabil de acțiunile tale și nimeni altul. Lasă motivese și scuzele și acționează ACUM!

Dacă a fost util acest articol, îți mulțumesc pentru distribuire!

You Might Also Like

  • Cum să folosești eșecurile din trecut pentru a avea succes în viitor - Divers MediaDivers Media 29.11.2018 at 14:07

    […] vei descoperi multe povești inspiraționale. Sunt puțini oameni de succes care recunosc cât eșec a stat în spatele acestui succes, de regulă general valabil. Perseverența este cheia oricărui […]

  • Imaginea de sine ne afectează viața în cel mai direct modvDivers Media 16.02.2019 at 16:50

    […] Cu alte cuvinte, imaginea de sine determină prietenii pe care îi ai. Mai mult, imaginea de sine determină partenerul de viață pe care-l alegi, determină mediul pe care îl alegi pentru a te dezvolta ca personalitate. […]