Blestemul sărăciei: 5 principii care te scapă definitiv de lipsa cronică a banilor

Nu ai bani? Trăiești numărând zilele până la următorul salariu? Sau poate nu mai poți scăpa de datorii, credite și facturi neachitate? Poate ești blestemat la sărăcie veșnică sau poate în codul tău genetic este un detaliu ce te face să ai lipsă cronică de bani!

Cine nu vrea să trăiască frumos?! să își permită micile suplicii ale vieții, poate să ajute părinții sau să le ofere copiilor un viitor mai luminos, sau să meargă într-o vacanță de vis. Involuntar, noi oamenii urmăm drumul părinților noștri. Oarecum avem deja în sânge o  atitudine față de bani preconcepută. Oamenii se tem de bani, ei cred că aceștia aduc nefericirea, sunt periculoși, te pot orbi, sunt blestemați și niciodată nu vei putea să-i dobândești, pentru că ești un om cinstit, iar pentru a avea bani, trebuie să furi, să fii ipocrit și grosolan. Fie că părinții te-au învățat asta, fie că singur ai ajuns la așa concluzie, dar află că este total greșit.

Da, din păcate sunt și dintre cei care au dobândit o libertate financiară și prin mijloace necinstite, dar câte exemple sunt ale oamenilor care au ajuns la libertatea financiară prin muncă, talent și perseverență. De ce să nu învățăm de la ei! Iată câteva reguli de aur:

1.Stabilește prioritățile financiare

cum să scapi de sărăcie

Ia un caiet și notează toate cheltuielile pentru ultima lună, chiar și cele mai mici detalii. Vei rămâne uimit cât de mulți bani pierzi pentru nimucuri și chestii absolut inutile. Stabilește bugetul pentru o lună înainte, astfel vei gestiona mai ușor cu suma considerabilă de la începutul lunii și atât de mică la mijlocul ei.

2.Trăiește în conformitate cu venitul tău

cum să scapi de sărăcie, reguli de aur

Banii sunt o iluzie, ai impresia că sunt atât de mulți, până în clipa când îi piezi. De aceea este important să cheltui strict cât faci, dacă nu îți ajunge- fă mai mulți. 10% din venitul lunar, trebuie economisit pentru zilele mai negre. Astfel vei fi mereu liniștit, că în anumite situații dificile nu te vei panica din lipsa veniturilor.

3.Scapă de mentalitatea ”cerșetorului”

scapă de mentalitatea săracilor

Nu mai pronunța niciodată în viața ta următoarele fraze: ”Este prea scump”, ”Nu am bani”, ”Nu-mi pot permite”, mai ales, nu le spuneți copiilor. Înlocuiți aceste fraze cu: ”acum nu este important ”, ”o să economisesc și o să-mi procur”, ”nu am nevoie de acest obiect, mai așteaptă”. Nu te tachina de fiecare dată când vezi un obiect prețios și nu ai bani, încearcă să înțelegi că tu nu ai nevoie de el. Tu poți avea tot ce îți dorești, este doar o chestie de timp. Nu vă împotmoliți în gânduri negative și în mentalitatea ”săracului” pentru că greu vei scăpa de ea. Nu există conceptul ”scump” sau ”ieftin” există doar am nevoie urgent sau nu.

4.Nu mai împrumuta bani

Acest obicei este unul care te duce mereu în ispite și te poartă într-un cerc vicios, de care nu mai scapi. Datoriile vă lipsesc de o anumită libertate și plinătate în viață pe care o veți avea fără sclavia financiară. Chiar dacă ai împrumutat, conștientizează că cu cât mai repede scapi de această povară, cu atât mai fericit vei fi.

5.Dăruiește, fă caritate

caritate

Există un principiul spiritual: dă Cezarului ce este al lui și Domnului ce e dumnezeesc. Pentru a primi este nevoie să dăruiești și fraza: ”eu nu pot oferi, pentru că singur nu am” nu este deloc o scuză. Dacă azi nu poți dărui 1$ dintr-o 100$, nici peste 10 ani nu vei dărui 100$ dintr-o 1000$. Ajutați oamenii la nevoie, fiți alături de cei care sunt mai nevoiași, oferițile dragoste, sprijin și nu vă fie frică că o să rămâneți fără bani, pentru că efectul bumerangului există.

Construiește o relație nouă cu banii, eliberează-te de datorii, fii bogat spiritual și oferă mai mult și întotdeauna crede în succesul tău!

 

You Might Also Like