Cum să găsești soția, prietenul adevărat sau mentorul de care ai nevoie prin 3 metode simple

Uneori avem impresia că am rămas singuri pe lume. Singurătatea este un sentiment îngrozitor și uneori propriul egoism și prostie nu ne permite să fim fericiți pe deplin. Avem așteptări prea mari de la ceilalți, nu oferim nimic în schimb, creem doar probleme și avem pretenții, dar ce oferim prețios noi?

Instinctele primează în viața noastră la nivel subconștient. Facem alegeri pe care mai târziu le regretăm, sau rămânem uluiți de propria reacție în anumite situații. Dar cum să învățăm să ne cunoaștem mai bine, să înțelegem clar ce avem nevoie cu adevărat și să alegem oamenii care ne înconjoară cu deplină conștiință?

Fie că cauți partenerul de viață sau doar un prieten alături de care să împarți cele mai frumoase momente din viața ta sunt câteva paradigme general valabile. În primul rând, trebuie să conștientizezi că toate alegerile din viața noastră le facem din instinct, din cauza programelor stabilite din fragedă copilărie. Căutăm fără să vrem copii fidele ale părinților noștri. 

De ce să te căsătorești?

Printre scopurile căsătoriei, puține sunt cele de a face pe cineva fericit. Toți se gândesc la interesele personale, la propriile așteptări, satisfacții și necesități. Pentru a obține beneficiile maxime de la o relație, de la o prietenie, de la un profesor trebuie să pui pe primul loc ceea ce oferi tu, nu ceea ce primești.

Sunt 3 principii care dau roade:

1.Câștigă- câștigă

Numai în așa mod poți obține o relație pe termen lung. Gândește-te ce poți oferi tu, ce poți obține știi deja. La urma urmei, dacă câștigi numai tu- nu va dura mult. Fă o listă succintă cu tot ce poți oferi prietenei/ soției/ profesorului, etc. și ceea ce vrei să obții. Numai prin reciprocitate poți construi ceva durabil.

2.Îngelege și apoi fii înțeles

Trebuie să fii foarte atent la dorințele, preferințele și valorile celorlalți.

3.Sinergie

Sinergia este procesul prin care se unesc mai mulți oameni cu o energie puternică și impreună creează și mai mult. Poți face ceva valoros, util și durabil, numai unind competențele mai multor persoane. Focusarea este și ea importantă. Doi prieteni pot fi de nedespărțit dacă lucrează împreună la un proiect, sau au multe chestii comune. Un soț și o soție se pot uni și mai mult, dacă cresc împreună un copil, o afacere sau orice altceva.

Fii fericit și nu uita să împărtășești această tehnică utilă și altora!

You Might Also Like