La 40 de ani am înțeles că tot ce se petrece în viața mea nu este cu mine, ci pentru mine

Există o subtilitate, un secret. Credem că dacă totul va fi minunat, atunci vom fi fericiți. Nu … nu funcționează. Inițial trebuie să fim fericiți – și mai apoi, totul va fi minunat!

Fericirea este o iluzie, este foarte greu de explicat acest sentiment. Este aproape de nereținut, e ca un fluture mereu în zbor. Dar un lucru este cert, poți să fii mai aproape de ea măcar cu un pas. Fericirea nu poate fi măsurată, nu are statut social, nu este o stare de sănătate sau nu are un tratament exact, nu poate fi încărcată pe card, nici măcar nu poți să-i măsări IQ-ul.

Cu nimic în lume nu poți cumpăra acest sentiment. Aceste clipe atât de scurte, dar atât de semnificative. Oamenii renunță la tot, la sănătatea lor, la familie, la copii, la visurile lor, pentru a alerga după goana materială și carieristă, crezând că acolo poate se ascunde fericirea lor definitivă. Din păcate nu este așa.

despre fericire

Sau sunt și alții la cealaltă extremă, aleg doar iubirea, crezând că pe contul ei o vor duce mult. Dar copii cine să-i hrănească, dar facturile cine să le achite? Și atunci încep frustrările, suferința, certurile. Lupta pentru a supraviețui, nu a făcut niciodată pe nimeni fericit. Auto-critica și încercările constante de a te schimba ”pentru a fi în pas cu lumea”, de asemenea, nu dă rezultate.

Și numai coexistența armonioasă cu omenirea, cu natura, cu tot ce ne înconjoară, înțelegerea principiilor universale, dorința de realizare a propriului vis….doar asta ne face cu adevărat fericiți.

”Tot ce se petrece în viața mea nu este cu mine, ci pentru mine. ”

Ce gând frumos și câtă profunzime. Cel mai nefericiți ne face propriul eșec, faptul că nu ne realizăm potențialul la maximum, că nu am făcut la timpul potrivit tot ce ne-a stat în puteri pentru a-i ajuta pe cei apropiați, că nu ne putem oferi ceea de ce avem nevoie cu adevărat, nu ce indică revistele de modă. Suntem nefericiți deoarece nu suntem liberi, nu avem sănătatea de fier și mintea ageră. Doar viața o construim noi cu mâinile noastre.

Caută necontenit drumul tău spre propria fericire, caută fără frică și fără oprire. 

Îți mulțumesc că distribui!

You Might Also Like

  • 30 imagini cu animale fericite în cele mai hazlii poziții: ”Viața aparține celor care o apreciază” - Divers MediaDivers Media 28.01.2019 at 18:48

    […] fluture mereu în zbor. Dar un lucru este cert, poți să fii mai aproape de ea măcar cu un pas. Fericirea nu poate fi măsurată, ea aparține doar celor care știu să se bucure de […]