Un idiot căuta focul cu lumânarea în mână, negăsindu-l a stat flămând toată noaptea

Trăim într-un secol nebun, rapid, totul se schimbă cu viteza luminii, nici măcar nu putem să ajungem din urmă toate inovațiile, dar încă să le mai ținem pasul. Viața înseamnă căutare permanentă, o căutare disperată, o căutare fără speranță, o căutare a ceva ce nimeni nu știe. Mereu căutăm ceva, dar nu știm exact ce.

meditatie, beatitudine, regăsire de sine

Există astăzi o durere comună a oamenilor contemporani, indiferent de ce obții nu ești satisfăcut de rezultat. Frustrarea se pare că este în ADN-ul nostru, pentru că orice obții devine fără sens chiar în clipa în care îl ai. Și începi iar să cauți, acum altceva, un nou scop, un nou vis. Pare irelevant ce ai, ce nu ai, tu continui tot să cauți. Săracii caută, bolvanii caută, bogații caută, sănătoșii caută, proțtii caută și înțelepții caută, neputincioșii caută- nimeni nu știe ce.

autentic, căutare de sine

În acest articol, ne-am propus să înțelegem cum se produce această căutare și de ce există. Se pare că în om, în mintea omului există un mare gol. Se pare că în însăși conștiința umană există o gaură, o gaură neagră. Tot arunci lucruri, cunoștințe, experiențe în ea și ele dispar întruna. Niciodată nu mai umpli acel gol, depozitezi acolo pe rând: familie, iubire, bani, avere, case, palate, mașini, carieră, frumusețe, meditație, rugăciune….și tot cauți acel ceva în toate acestea și nu mai găsești ce căutai.

Ceva există cu siguranță mai bun, undeva mai departe de locul în care te afli acum, vei fi fericit 100%, dar în altă zi, în altă țară, când vei fi bogat sau când vei slăbi. Și această căutarea te obsedează, te înnebunește, te seacă de energie și fericire.

beatitudine, fericirea, implinire sufleteasca, regasire de sine, meditatie

Căutarea este o proiecție, căutarea e o dorință, o idee că lucrul de care ai nevoie e în altă parte- că există, dar există în altă parte, nu unde te afli tu acum. Osho

Numai când înțelegi cine ești tu cu adevărat, ce e în interiorul tău, ce este cu adevărat important pentru tine, când definești exact căutarea- ea dispare. Dacă nu ajungi să știi cine ești, căutarea e zadarnică, pentru că nu-l știi pe căutător. Iată 2 reguli de aur:

1.Stabilește clar obiectivul tău. Nu lasă haosul, ceața sau valurile vieții să ți le creeze. Nu căuta un ac pe întuneric, aprinde lumina!

2.Nu crede că fericirea și regăsirea de sine este în succes, bani, putere, sau orice se află în afara ta. Fericirea e numai în interiorul tău. Odată ce ai ajuns acolo sus la apogeu, apare inutilitatea, golul, dezamăgirea. Mai rău dacă și-a irosit întreaga viață, sănătate, și-a pierdut familia pentru un succes de moment, iluzoriu.

Cunoașterea de sine este posibilă numai în deplină singurătate, regăsirea de sine este numai atunci când se face lumină în sinea ta, în interiorul tău, atunci tot ce cauți este deja în tine, iar celelalte sunt doar instrumente, mijloace de a trăi, nu sunt scopul suprem în viață. 

cautare de sine

Fii autentic, fii tu, fii natural, sincer, fericit și împlinit! 

You Might Also Like