Construiește-ți amintiri alături de copii tăi, jucăriile și zurgălăii nu pot înlocui niciodată aceste momente prețioase

Atunci când suntem tineri și visăm la iubire și la împlinire, ne gândim adeseori la nopțile romantice petrecute la Paris sau la plimbările pe plajă.

Nimeni nu ne spune niciodată că cele mai sublime momente ale vieții vin întotdeauna pe nepregătite și trec imediat, prinzându-ne cel mai adesea cu garda lăsată.

Nu cu mult timp în urmă, pe când îi citeam o poveste înainte de culcare fetiței mele în vârstă de 7 ani, Annie, i-am surprins privirea fascinată ațintită asupra mea. Se uita la mine de parcă era în transă. Se pare că povestea nu era atât de importantă pentru ea așa cum credeam.

Am întrebat-o la ce se gândește.

-Mami, mi-a șoptit ea, nu mă pot abține să nu mă uit laa fața ta frumoasă.

Am căzut pe spate.

De-a lungul anilor care au urmat, astfel de afirmații spontane prin care își exprima iubirea față de mine m-au ajutat să trec peste multe perioade dificile din viața mea.

Nu peste mult timp, l-am dus pe fiul meu de 4 ani într-un supermarket elegant, unde am fost atrași de sunetele melodioase ale unui cântec clasic de iubire pe care îl cânta un muzician îmbrăcat în franc la un pian. M-am așezat cu Sam pe o bancă de marmură din vecinătate și i-am privit fața transfigurată de expresivitatea muzicii.

Nu mi-am dat seama când s-a ridicat de la locul lui decât când mi-a luat fața în mânuțele lui ca să-mi atragă atenția și mi-a spus:

Dansează cu mine.

Ah, dacă acele femei care se plimbă prin Parisul romantic ar cunoaște frumusețea unei asemenea invitații făcute d eun copil?! Deși vânzătorii s-au distrat pe seama noastră și ne-au arătat cu degetul în timp ce dansam, a fost cel mai frumos dans din viața noastră.

Jean Harper, ”Supă de pui pentru suflet de mamă”

You Might Also Like