Părinții devotați cresc copii nefericiți: află secretul de ce cu cât mai mult oferi copiilor, cu atât mai puțin au

Părinții devotați nu cresc copii fericiți, aceasta este opinia cercetătorilor de parenting. Adulții care doresc cele mai bune condiții pentru copiii lor și care își le dedică 100% din timp, ar trebui să-și petreacă mai puțin timp încercând să fie părinți perfecți și mai mult timp încercând să fie parteneri perfecți, potrivit lui David Code, autorul cărții ”Cum creștem copii fericiți”.

Orice părinte dorește doar binele copiilor, dar există o limită ce poate fi ușor depășită. Atenția exagerată asupra copiilor poate provoca consecințe grave. Familiile centrate doar pe copii creează părinți îngrijorați, epuizați și exigenți. Aceste familii sunt egoiste și nu conștientizează că copii cresc viitori adulți, ce au nevoie de libertate, independență și conștientizare.

”Prin uciderea propriei vieți, propriilor idealuri, visuri și căsnicii nu poți oferi copilului tău o copilarie perfectă, fără traume. Cel mai mare dar pe care-l puteți oferi copiilor voștri este să aveți o căsnicie împlinită și o viață realizată”. David Code

Sarcina principală a părinților este de a naște în copii dorința de a descoperi singuri, nu trebuie să le oferiți totul de-a gata, nu trebuie să nu dormiți nopțile pentru a le face temele și a le tăia din ”grelele responsabilități”. Nu vă victimizați copii, lăsați-i să se bucure de responsabilități, să rezolve sarcini și să se descurce singuri în toate înprejurările.

Cu cât mai mult dăruiești copilului cu atât mai puține vor și mai puține fac

Cum să ajuți copiii să devină adulți și independenți?

Regula numărul 1 este să nu faceți totul pentru ei. Uneori, este mai ușor să faceți totul în locul lor și să nu vă enervați, dar asta este calea greșită. Aveți răbdare, stimulați în ei dorința, curiozitatea, capacitatea de inițiativă. Dacă mereu le veți interzice să facă un lucru, niciodată nu o sa aveți rezultatele scontate.

Un alt aspect foarte immportant este presiunea emoțională. Mulți părinți încearcă să-și satisfacă propriile nevoi prin intermediul copiilor, să-și realizezi propriile idealuri și să se implice oriunde. Psihologul dr. Madeline Levine a afirmat recent că copiii părinților supra- implicați în viața lor au de trei ori mai multe șanse de a suferi de depresie și anxietate. 

Mai mult, părinții sunt preocupați astăzi de copii lor în mod deliberant, ca o prelungire a succesului lor. Este foarte greu să găsești mijlocul de aur, dar nu imposibil. Trebuie să oferim iubire în egală măsură nouă, copiilor, partenerilor de viață și pasiunilor noastre.

 

You Might Also Like