10 secrete pe care nu le știai despre cel mai bogat om din toate timpurile (John Rockefeller)

10 fapte surprinzătoare despre magnatul și filantropul de petrol, John D. Rockefeller.

John D. Rockefeller

1.Tatăl lui a fost ”artist” și afemeiat.

Tatăl magnatului, William Avery Rockefeller, a fost un vânzător de ulei de șarpe, care reprezenta un tip de comerț fals, acest ulei era un drog miraculos. De asemenea avea o slăbiciune pentru femei, se spune că trăia în două familii concomitent și avea multe amante.

2.În fiecare an, Rockefeller sărbătorea prima lui zi de muncă.

La 26 septembrie 1855, o companie comercială din Cleveland, Hewitt și Tuttle, l-a angajat pe John adolescent fiind în postura de contabil. Din acel an, magnatul corporativ a sărbătorit ”ziua lui de naștere” pe 26 septembrie, pentru a-și comemora intrarea în lumea afacerilor și a considerat data mai importantă decât ziua lui de naștere adevărată.

3.El a angajat soldați substituiți pentru a evita lupta împotriva războiului civil.

Deși a fost un aboliționist înrăit, Rockefeller nu a luat arme atunci când a izbucnit războiul civil în 1861. Afacerea de mărfuri a lui Rockefeller a profitat de războiul civil și a oferit capitalul necesar pentru intrarea sa în domeniul petrolier.

4.Cleveland a fost primul epicentru al imperiului său petrolier.

La scurt timp după descoperirea petrolului din Titusville, Pennsylvania, Rockefeller, în vârstă de 24 de ani, a intrat în afacerea petrolieră în 1863 investind într-o rafinărie din Cleveland. Prin alianțe secrete cu căile ferate Standard Oil a controlat în cele din urmă 90% din capacitatea de rafinare a Statelor Unite.

5.Rockefeller a donat mai mult de 500 de milioane de dolari unor diverse cauze filantropice.

Rockefeller a dat zece procente din câștigurile sale unei biserici, încă de la primul său salariu. În 1897 a donat mai mult de jumătate de miliard de dolari unor cauze educaționale, religioase și științifice. În 1913 Fundația Rockefeller avea obiectivul ambițios ”de a promova bunăstarea omenirii în întreaga lume”.

6.Colegiul Spelman poartă numele soției lui Rockefeller.

7.Winston Churchill ar fi scris biografia lui Rockefeller dacă prețul lui nu ar fi fost atât de mare.

Churchill a fost un scriitor maestru care a scris 42 de cărți și a obținut Premiul Nobel pentru literatură din 1953. În anii 1930, familia Rockefeller s-a adresat viitorului prim-ministru britanic pentru a scrie o biografie autorizată, însă avansul propus de Churchill de 250.000 de dolari a fost prea mare și pentru cel mai bogat om din toate timpurile.

8.Rockefeller a suferit de alopecie și a pierdut tot părul de pe corp și cap.

9.Rockefeller a trăit atât de mult încât compania lui de asigurări de viață trebuia să-i plătească 5 milioane de dolari.

Când Rockefeller a împlinit 96 de ani, compania lui de asigurări trebuia să-i plătească valoarea nominală de 5 milioane de dolari. El a trăit 97 de ani.

Dacă a fost util, nu uita să distribui prietenilor!

You Might Also Like