Extraordinara poveste de viaţă a Maicii Tereza- simbolul carității în lume

Maria Tereza este femeia care a luat Premiul Nobil pentru Pace în 1979 și a devenit un simbol al unei activități caritabile, altruiste. În 2016, Maica Tereza a fost canonizată de Biserica Romano-Catolică ca Sf. Tereza. Istoria ei este una cutremurătoare. O călugărință simplă care a schimbat viața a mii de oameni. Ea și-a dedicat întreaga activitate ajutând săracii și oamenii care aveau nevoie de ea.

Nu este despre cât de mult tu faci,

Dar cât de multă dragoste depui în ceea ce faci.

Nu este despre cât de mult dăruiești,

Dar cât de  multă dragoste pui în dăruire.

Maica Tereza

Maica Tereza s-a născut în 1910 în Skopje, Macedonia. Se știe puțin despre viața timpurie, dar la o vârstă fragedă, a simțit o chemare de a fi călugăriță, astfel și-a dedicat viața ajutând pe cei săraci. La 18 ani a ajuns în India și a lucrat în calitate de profesor. Cu toate acestea, sărăcia generalizată a Calcuttei a făcut o impresie profundă asupra ei, iar aceasta a contribuit la începerea unei noi ordini numite „Misionarii carității”. Obiectivul principal al acestei misiuni a fost acela de a avea grijă de oameni, pe care nimeni altcineva nu era pregătit să-i îngrijească.

maica tereza în india

„Nu toţi putem înfăptui lucruri mari. Dar putem face lucruri mici cu o iubire mare.”

Ea a supraviețuit 2 mari tragedii umanitare în India, în 1943 foametea, apoi în 1946 violența musulmană/ hindusă. În 1952, ea și-a deschis prima casă pentru cei muribunzi, ceea ce a permis oamenilor să moară cu demnitate. Mama Teresa a petrecut mult timp cu cei care erau pe patul de moarte și nu avea nimeni grijă de ei. Acțiunile ei de caritate s-au răspândit în întreaga lume. Maica Tereza nu a purtat haine de călugăriță, ci îmbrăcămintea săracilor bengalezi: un sari de culoare albă, cu o bordură albastră.

maica tereza

Cel mai straniu este că ea fiind catolică, îngrijea oameni cu credințe total diferite. Bunătatea și iubirea erau templele ei. Misionarii ei de caritate au în prezent centre în întreaga lume, inclusiv filiale în societățile dezvoltate, unde lucrează cu persoanele fără adăpost și persoanele afectate de SIDA. În 1960 a apărut cartea și filmul documentar ”Ceva frumos în numele lui Dumnezeu”.

maria tereza

Nu lăsa pe nimeni să plece de la tine fără a-i aduce bine şi fericire. Fii expresia vie a bunătăţii Domnului: bunătate pe chipul tău, bunătate în ochii tăi, bunătate în zâmbetul tău.

Când a fost întrebată cum să promovezi pacea la nivel mondial, ea a răspuns: ”Du-te acasă și iubește-ți familia”. La bătrânețe, fiind bolnavă nimic nu a încurcat-o să continue misiunea ei caritabilă. Până la ultima ei boală, a fost activă în călătoria în jurul lumii în diferitele ramuri ale Misionarilor de caritate.

printesa diana și maica teresa

Maica Tereza, în toate aspectele vieții ei, a fost un distribuitor generos al milei divine, făcându-se disponibilă pentru toată lumea. Aceasta este un exemplu adevărat de bunătate și credință!

Dacă ți-a plăcut, dinetribuie prietenilor!

You Might Also Like