Depresia nu este o rușine, nu ai nevoie de medicamente. Depresia este nevoia de transfigurare lăuntrică

Cuvântul ”depresie” în limba engleză are o semnificație deosebită din punct de vedere fonetic. Deep rest – ”odihnă profundă”. Deci, putem privi această problemă nu ca o boală psihică, ci mai curând, ca o stare profundă de neliniște.

Este o stare neclară, neplăcută, dar foarte profundă de liniște. Uneori, suntem atât de lipsiți de putere din cauza falsului ”eu”, a măștilor ce le purtăm și a nedreptății în care trăim. Această stare este generată de mintea noastră. Depresia este o lipsă de interes asupra vieții, la nivel inconștient.

Depresie nu este o rușine, nu ai nevoie de medicamente. Depresia este nevoia de liniște sufletească

Depresia este dorința de scăpa de minciună și de a te elibera de drama personală. Depresia este o stare normală, la anumite etape ale vieții. Ea trebuie să provoace o transfigurare emoțională puternică. Ea trebuie să fie auzită, vorbită, depășită, deoarece face parte dintr-un proces normal de evoluție umană.

Depresia nu este ceva rușinos, nu ai nevoie de medicamente miraculoase pentru asta. Depresia este o chemare arhaică spre liniște și armonie interioară. 

Sunt 4 niveluri de la care pornește o depresie. Specialiștii susțin că cele mai profunde depresii sunt cele care provin de la toate cele 4 niveluri. Să vedem, totuși, care sunt acestea.

1.Nivelul corpului

Depresie nu este o rușine, nu ai nevoie de medicamente. Depresia este nevoia de liniște sufletească

Da, straniu poate suna acest verdict, dar este cât se poate de real. Organismul uman este un laborator chimic care descompune alimentele și le transformă în energie. Aceasta oferă omului șansa de a se mișca și de a trăi. Dacă un om va avea un mod de viață sedentar, de exemplu, nu se va mișca 3 luni, atunci organismul nu mai primește stimuli și nu produce energie.

Tot la capitolul acesta intră și mâncarea și stilul de viață sănătos. Sunt două tipuri de mâncare: cea vie și cea moartă. Dacă vei opta pentru mâncarea moartă de genul fast-foodurilor, atunci vei fi lipsit de energie și viață. Excesul de alcool, de cofeină și nicotină tot sunt incluse în această listă. Aceast mod de viață este cheia spre depresie.

Dacă ești deja într-o stare depresivă, atunci sportul este unica modalitate de a scăpa de ea. Începe cu plimbările în aer liber, mergi mult pe jos, alege străzile frumoase sau pădurea. Bea multă apă și alege doar mâncarea sănătoasă. Aici este simplu, tot ce crește este sănătos- restul, nu. Deci, optează pentru fructe legume, rădăcinoase, etc. Culoarea verde este recomandată de specialiști drept cel mai bun remediu împotriva depresiei. Alege verde în alimentație, în interier și în exterior.

2.Nivelul emoțional

Depresie nu este o rușine, nu ai nevoie de medicamente. Depresia este nevoia de liniște sufletească

Depresia la nivel emoțional este un semnal puternic pe care organismul îl emite. Ceva nu merge bine, fie cu corpul tău, fie cu gândurile și fricile tale, fie cu viziunea ta despre lume, fie cu cariera și viața personală, etc. Cele mai multe cazuri clinice de depresie profundă arată că oamenii adesea ”cred” că sunt în depresie, dar realitatea este alta. 

Ai auzit și tu astfel de cazuri, când milionerii aparent fericiți, cu multe posibilități afective și spirituale, au căzut în depresii mari și nu au mai făcut față provocărilor. De ce se petrece acest lucru? Pentru că aceasta este viziunea lor despre lucruri, nu realitatea. Deci, viziunea este foarte importantă.

Emoțiile sunt reflexe, dacă mereu ai emoții negative, atunci organismul se obișnuiește cu ele și are toate șansele să formeze o depresie. Indiferent de situație, chiar dacă nu ai probleme, vei continua să fii în depresie, numai pentru că aceasta este o obișnuință. Și viceversa, dacă fondul emoțional este pozitiv- atunci vei scăpa de depresie. 

3.Nivelul intelectual

Depresie nu este o rușine, nu ai nevoie de medicamente. Depresia este nevoia de liniște sufletească

Aici este cel mai complicat. Noi trăim în lume exact așa cum ne imaginăm. Cu ajutorul intelectului noi luăm decizii, facem alegeri, devenim conștienți de propria viață. De aici pornește totul, pentru că fiecare are propria viziune despre viață, fiecare are propria poveste și imaginație. 

De ce este important ca la nivelul intelectual omul să-și formuleze un scop? Unica modalitate și cea mai eficientă de a ieși definitiv din depresie este să ne programăm creierul. Da, el este un calculator ce are nevoie de programare. Cum facem acest lucru?

În primul rând trebuie să ne stabilim un scop. Fără țeluri și idealuri nu putem să depășim depresia. Mai apoi, trebuie să înțelegem un secret mare: tot ceea ce se petrece cu noi, depinde de comparația care o facem. Dacă compari cu ceva ce este mai bun, ești mereu tentat să suferi. Iar dacă compari cu ceva ce este rău, atunci tu mereu ești în plus. 

Dacă înțelegi câți oameni suferă, câte neajunsuri au, poate boli incurabile- înțelegi cât de norocos și fericit ești.

4.Nivelul spiritual

Aici este foarte individual. Fără contact cu universul și fără fapte bune nu putem trece la un nivel spiritual- superior. Fii foarte atent la oamenii care te înconjoară și alege să fii cea mai bună versiune a ta.

Mulțumesc că distribui!

You Might Also Like