Cuvintele ne modelează destinul, iar gândurile ne influențează viața subconștient

Cuvintele noastre poartă o greutate enormă. Mai mult decât credem uneori.

Adesea, ele influențează oamenii zeci de ani, oferindu-le curajul de a continua sau încă un motiv să renunțe. 

Cuvintele au putere semnificativă asupra noastră. Cunosc un băiat care mereu se plânge de viața lui. El declară: ”tot ceea ce câștig merge spre acoperirea cheltuielilor lunare, astfel pot numai să supraviețuiesc și nu să trăiesc”. Și asta se petrece de mai mulți ani, chiar dacă venitul lui a crescut considerabil. Repetă această frază constant, ca un papagal!

Declarațiile tale îți formează viața.

Omul atât de mult a evoluat, atâtea cunoaște, dar un lucru elementar nu îl știe: PUTEREA CUVÂNTULUI. Probabil ai observat deja asta. Dacă declari mereu ”nu am bani, nu îmi permit asta etc. ”, atunci mereu vei fi cu buzunarele goale.

Gândește-te bine înainte de a vorbi altor oameni despre situația ta financiară sau despre problemele tale. Dacă te plângi mereu de starea ta de sănătate, atunci nu te vei trata niciodată.

Imaginează-ți un sportiv de performanță, care trebuie să iasă la o competiție și își spune ”o să pierd cu siguranță, eu nu pot să fac nimic, nu am forță, nu m-am antrenat, etc.” Cum crezi, care sunt șansele lui de câștig?

Sau imaginează-ți o vedetă, care trebuie să cânte pe scenă și își spune ”eu nu pot cânta, toți se vor râde de mine, cum o să fac față?” 

Cu siguranță, nu ar mai exista oameni de succes, dacă vor gândi toți negativ.

Dar cum să învățăm să gândim pozitiv?

puterea cuvintelor

În primul rând, ai grijă ce vorbești! Cuvintele au o putere extraordinară. Răspândește doar gânduri pozitive. Spune oamenilor că te simți excelent, chiar dacă ai probleme. Formează în jurul tău o aură pozitivă, constructivă și motivantă.

Această putere este cea mai mare parte în gura noastră. Este nevoie de mai mult decât gânduri și fapte bune pentru a construi oameni. Puterea reală creatoare este în cuvintele pe care le folosim. Aceasta este ceea ce este nevoie pentru a dezvolta oamenii din jurul nostru.

”Noi suntem ceea ce gândim. Suntem ceea ce spunem că suntem. Cuvântul are putere. ” Paulo Coelho

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply