Relația toxică poate fi ușor eliminată din viața ta, urmând acești 10 pași simpli

O relație toxică nu este numai una romantică, o relație toxică poate fi dintre mamă- fiică; prieteni; șeful sau chiar colegii de lucru; rude. O relație toxică stoarce tare multă energie din noi, ne face să ne simțim rău, deprimați, ne scade stima de sine. De multe ori, suntem obligați să acceptăm, să ne conformăm, pentru că, fie nu avem alte soluții, fie nu suntem curajoși. O relaxie toxică este extrem de dăunătoare și trebuie să facem tot posibilul să o evităm, cum?

Afli mai jos cum scapi de o relație toxică prin 10 pași extrem de simpli.

cum scapi de relație toxică, de sentimente de frustrare și depresie

1.Acceptă

Pasul numărul 1 este să recunoști ferm care este relația ta toxică, chiar dacă este neplăcut. Cine ar vrea să recunoască că o persoana din familie, de exemplu, poate prezenta pericol emoțional? Întrebarea pe care trebuie să ți-o adresezi este: cum mă simt după întâlnirea cu X…sunt energizată? sunt stresată, speriată sau denaturată? Dacă toate răspunsurile sunt negative, trebuie să iei o decizie acum.

2.Notează într-un jurnal emoțiile

Poate părea ciudat, dar multe ori avem emoții tare confuze. Un amalgam de sentimente ce nu poate fi nici descris, nici deslușit, de asta este mai bine să notezi. Păstrează un jurnal al emoțiilor vis-a-vis de o persoana în legătură cu care crezi că ar putea apărea o relație toxică.

3.Argument puternic

relație toxică, cum să pui capăt

De la început, ai nevoie de un argument puternic pentru a pune capăt relației toxice, astfel încât să te asiguri că nu vei avea regrete. Trebuie să te uibești mai mult, să îți cunoști realele tale puncte forte și să conștientizezi că meriți mai mult. Motive concrete care te poate determina să închei o relație toxică pot fi: ai devenit o persoană izolată, depresivă, abuzivă și nefericită, ai încetat să evoluezi.

4.Impune limite clare

Dacă această persoană este toxică, este posibil să nu accepte compromisuri. Fii tare concis, clar și deschis în exprimare. O relație armonioasă înseamnă prietenie, colaborare, atenție reciprocă și nu certuri, abțineri, sinchiseală.

5.Înconjoară-te cu oameni pozitivi

Pentru a avea curaj suficient să pui capăt unei relații toxice trebuie să ai mereu în preajmă oameni care te fac să te simți bine, care te apreciază și te admiră. Lucrurile sunt contagioase, dacă petreci timpul cu oameni frumoși la suflet, atunci ai toate șansele să te simți confortabil.

6.Dacă ai decis, atunci nu te mai întoarce înapoi

relație toxică, 10 pași care te ajută

Dacă ai decis nu te mai răzgândi. O relație toxică este foarte dăunătoare. Taie orice urmă de comunicare cu o persoană care are impact negativ asupra ta. Șterge numărul și adresa de e-mail și nu o mai urmări pe social media.

7.Nu te lăsa păcălit

Un om toxic are nevoie de mai multe victime și din acest motiv, te va atrage înapoi. O perioadă scurtă te poate manipula, îți poate trezi emoții de disperare și vinovăție, nu te lăsa păcălit. Doar știi ce va urma!

8.Vorbește despre ce s-a întâmplat cu cineva în care ai încredere. 

Este ceal mai ușor pas pe care îl poți face. Trebuie să ai un om căruia să-i spui totul și să te degajezi. Astfel, scapi de responsabilitatea și sentimentul de tristețe. O relație toxică îți poate lăsa un gol lăuntric tare mare. Specialiștii spun că oamenii sunt involuntar dependeți de emoții negative. De asta, ai nevoie de multă susținere. 

9.Vindecă rușinea

Cea mai profundă amprentă pe care o lasă o relație toxică este rușinea. Inițial, poți să nu percepi acest lucru, dar încet va ieși la iveală. Rușinea este un sentiment neplăcut de inferioritate, de lipsă de demnitate sau de scădere în ochii celorlalți. O metodă ușoară de a scăpa este să o verbalizezi.

10.Relaxează-te

Ia o pauză numai pentru tine, petrece mai mult timp singură, într-o călătorie, la un spa salon sau pur și simplu cu o carte bună în mână. Pentru a întrerupe o relație toxică ai nevoie de energie, deci acumulează-o!

You Might Also Like