10 combinații alimentare care îți ucid sănătatea lent, dar sigur

Alimentația este un subiect rafinat, individual, dar sunt reguli general valabile. Sunt multe alimente bune pentru sănătatea noastră, dar modul în care le combinăm este incorect, din acest motiv pot fi extrem de dăunătoare. Combinațiile de alimente incorecte produc o mulțime de afecțiuni, inclusiv gaze, balonare, greață și respirație urâtă.

Iată o listă cu 10 de alimente pe care să nu le combinați niciodată!

1.Fructele cu alte alimente

combinații alimentare incorecte, fructele

Potrivit unor experți, fructele nu se combină bine cu alte alimente datorită în mare parte faptului că fructele au zaharuri simple care necesită o digestie îndelungată, deaceea este bine să le consumați separată, la micul dejun sau ca gustare.

2.Carne și amidon

Vă sugerăm să vă îndepărtați de combinațiile de proteine și amidon, în special cele grele, cum ar fi lasagna. Organismul este forțat să digere proteinele, dar nu și carbohidrații. Acest lucru îngrelează digestia, deaceea limitați la maximum consumul de pizza și plăcinte cu carne.

3.Lapte și banane

Este o combinație de gustare foarte populară, un iaurt și o banană. Bananele și laptele formează toxine grele, care foarte greu sunt eliminate din organism. Aceste toxine vă fac să vă simțiți letargici și să vă încetiniți procesul de concentrație. Mai mult, consumul de banane și lapte împreună încetinește digestia.

4.Cereale (fasole) și cașcaval

Da, în restaurantele mexicane sunt o mulțime de asemenea combinații. Alimente cum ar fi guacamole și sos iute pot fi delicioase, dar garantat, dacă sunteți sensibil, veți obține o iritare interioară de gaz și balonare.

5.Pepene galben și prosciutto

Da, este delicios acest aperitiv, dar fiți atenți la excese. Această combinați este periculoasă pentru sănătate. Pepenele galben în sine este acid și greu de digerat, deaceea trebuie consumat separat, iar dacă mai adăugăm și carnea, fie ea și fină, va fi o bombă pentru digestie.

6.Iaurt și fructe

S-ar putea părea absurd pentru mulți, dar amestecarea fructelor acide cu produse lactate este interzisă. De ce? Puteți cauza congestie sinusală, frig și tuse și o digestie proastă. În general, lactatele sunt produse greu digerabile, ele nu se combină cu alte produse, nici cu cereale, nici cu fructe, nici cu carne.

7.Carbohidrați și proteine animale

Știi și totuși o faci? Carnea și cartofii sunt alimente categoric interzise în combinație. Proteina va fi digerată, iar carbohidrații vor fermenta. Rezultatul este constipația, balonarea și o stare proastă a organismului.

8.Pâinea albă și gem

Este o combinație care nu oferă nimic organismului, senzația de foame va apărea foarte curând. Amidonul și  glucoza nu pot fi combinate.

9.Cafea și alimente bogate în fier

Fierul este bun pentru tine. Dar dacă mănânci alimente bogate în fier, cum ar fi omeleta împreună cu o cafea, aceasta va bloca absorbția fierului în organism.

10.Apa și mâncarea

Nu este o noutate că apa nu trebuie consumată în timpul mesei. Dacă nu dorinți disconfort, indigestie și modificarea acidității la stomac, atunci serviți fie cu 30 de minute înainte de masă, fie cu 30 de minute după.

You Might Also Like