10 efecte miraculoase ale ustoroiului: include-l în dieta ta alimentară acum

Știu că usturoiul ți se asociază cu gripa, răceala și miros neplăcut. Dar, hai să fim onești! Până și copii cunosc beneficiile acestui produs minune.

De-a lungul istoriei, multe culturi diferite au recunoscut utilizarea potențială a usturoiului pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli.

Studii recente susțin efectele usturoiului asupra sănătății noastre. Iată câteva dintre ele.

efectele miraculoase ale usturoiului

1.Usturoiul conține compuși cu proprietăți medicinale

Ce conține usturoiul? Peste 200 de substanțe active, cum ar fi: potasiu, fosfor, o cantitate impresionantă de vitamina B și C, precum și calciu și proteine. Deosebit de activi sunt cei 70 de compuși care au în structura lor sulf. Usturoiul conține, de asemenea, cantități de alți nutrienți. De fapt, conține puțin din aproape tot ce ai nevoie.

2.Usturoiul poate combate boala, inclusiv răceala

Suplimentele de usturoi sunt cunoscute pentru a stimula funcția sistemului imunitar. Un studiu mare, de 12 săptămâni, a descoperit că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%. Durata medie a simptomelor de răceală a fost, de asemenea, redusă cu 70%.

 3.Compușii activi din usturoi pot reduce tensiunea arterială

Consumul de usturoi poate fi eficient în tratarea hipertensiunii arteriale. Comparând rezultatele a mai multor studii dublu-orb, cercetătorii au descoperit că dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puțin de patru ori pe săptămâna, aceasta poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

4.Usturoiul îreducee nivelul colesterolului

Pentru cei cu colesterol ridicat, consumul de usturoi par să reducă colesterolul total sau aproximativ de 10-15%. Dacă este consumat pe termen lung, usturoiul poate reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numit și „colesterolul rau”), în timp ce nivelul de colesterol HDL crește pe durata efectuarii de cure de tratament cu usturoi. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

5.Usturoiul conține antioxidanți care pot ajuta la prevenirea bolilor Alzheimer și a demenței

6.Usturoiul te poate ajuta să trăiești mai mult

Dar, având în vedere efectele benefice asupra unor factori de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, are sens că usturoiul te poate ajuta să trăiești mai mult. Faptul că poate lupta împotriva bolilor infecțioase este, de asemenea, un factor important.

7.Performanța atletică ar putea fi îmbunătățită cu suplimente de usturoi

A fost folosit în mod tradițional în culturile antice pentru a reduce oboseala și a spori capacitatea de muncă a lucrătorilor. În special, era consumat de sportivii olimpici din Grecia Antică.
Persoanele cu boli de inimă care au luat ulei de usturoi timp de 6 săptămâni au avut o reducere de 12% a ritmului cardiac maxim și o mai bună capacitate de exercițiu.

8.Usturoiul poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din

9.Usturoiul poate îmbunătăți sănătatea oaselor

Un studiu efectuat la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egală cu 2 grame de usturoi brut) a scăzut semnificativ un indicator al deficitului de estrogen.

10.Usturoiul este ușor de inclus în dietă

Având același efect și asupra vaselor sanguine ale intestinului, usturoiul poate fi de un real ajutor pentru persoanele cu dereglări funcționale ale aparatului digestiv, cum ar fi: bilă leneșă, colite de fermentație. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifestă mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din această cauză, poate ameliora durerile de cap și de claudicația intermitentă.

You Might Also Like