10 obiceiuri nesănătoase care îți asigură diabet zaharat

Cu mulți ani în urmă, singurele persoane cu risc de a se îmbolnăvi de diabet zaharat erau cele care se luptau cu obezitate sau au o istorie a bolii în familie. Dar multe s-au schimbat în aceste zile, mai ales, în stilul de viață și obiceiurile nesănătoase. Cazurile de diabet sunt în creștere și în rândul copiilor.

Acestea sunt 10 obiceiuri nesănătoase care facilitează apariția diabetului:

obiceiuri nesănătoase care te conduc spre diaber-diabet-reguli de bază-pentru-a-evita

1.Nu iei micul dejun

Dacă nu respecți regimul alimentar de 5 mese pe zi, există un risc foarte sporit de a crește nivelul de insulină în sânge. Prima masă- micul dejun- este foarte importantă. Dacă ți-ai făcut un obicei să renunți la micul dejun, îți vei crește riscul de apariție a diabetului zaharat. Acest lucru se datorează faptului că, probabil, din cauza că dimineața nu ai asigurat organismul cu energia necesară, te vei răsfăța cu mai multe alimente cu conținut ridicat de zahăr pe parcursul zilei. Experții spun că este mult mai bine să renunți la mesele de seară, decât la cele de dimineață.

 

2.Nu bei suficientă apă

Dacă bei cel puțin opt pahare de apă zilnic, vei reduce riscul de hiperglicemie cu 21%. 

Există multe beneficii pentru a bea cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. În primul rând vei reduce riscul de creștere a nivelului de zahăr în sânge. Dacă bei cel puțin opt pahare de apă zilnic, vei reduce riscul de hiperglicemie cu 21%. Experții cred că persoanele supraponderale și lipsite de energie sunt mai puțin hidratate. Riscul acestora pentru dezvoltarea diabetului crește, prin urmare.

3.Nu consumi suficient de multe fructe și legume

Aici nu mă refer doar la fructele și legumele preferate, dar la întreg arsenalul acestora. Fructele și legumele sunt foarte importante pentru orice regim alimentar echilibrat. Aceste produse furnizează fibra necesară și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. De exemplu, cartofii, porumbul și mazărea sunt bogate în carbohidrați care ar putea spori nivelul zahărului din sânge. Recomandate sunt alimentele de culoare verde: brocoli, spanac, țelina, kale.

4.Ai un mod sedentar de viață

Mulți oameni presupun că antrenamentul o dată pe zi este suficient și se califică drept activitate fizică, dar nu este chiar așa. Dacă ai făcut 30 de minute sau 1 oră sport și alte 10 sau 12 ore le petreci la calculator, atunci ai un mod sedentar de viață. Încearcă să te deplasezi pe tot parcursul zilei. În caz contrar, poți risca să dezvolți diabet.

5.Nu ai un regim de somn adecvat

Dacă te culci foarte târziu și ai format din asta un obicei, atunci am o veste foarte rea pentru tine. Pe lângă faptul că nu vei fi odihnit și concentrat a doua zi, studiile recente au demonstrat că noaptea avem o tentație sporită de a mânca ceva năsănătos, de a ne expune la lumina artificială, a telefonului sau calculatorului. Când nu dormim suficient, metabolismul corpului dumneavoastră devine perturbat, ceea ce afectează modul în care organismul produce și utilizează insulina.

7.Utilizarea microundei

Utilizarea microundei este foarte periculoasă, dar dacă utilizezi vase din plastic este nociv. S-ar putea să nu realizezi acest lucru, dar recipientele din plastic pe care le folosești pentru depozitarea și reîncălzirea resturilor au legătură directă cu apariția diabetului, potrivit experților de la Universitatea din New York. 

8.Ești foarte stresat

Stresul este deja o parte a vieții. Fiecare adult care are relații și responsabilități se confruntă cu acest lucru. Dacă nu știi cum să gestionei stresul, acesta poate fi, de asemenea, un factor de risc pentru diabet. Experții au spus că persoanele care sunt stresate tind să renunțe la sănătatea lor. Mănâncă alimente nesănătoase și păstrează obiceiuri nesănătoase care afectează în mod direct funcțiile organelor lor. Corpul eliberează, de asemenea, mii de hormoni de stres care alterează nivelul zahărului din sânge.

9.Nu petreci timp la aer liber

Mergeți la plimbare chiar și când este frig sau plouă. Aceste resurse naturale oferă vitamine și substanțe nutritive care pot ajuta organele cum ar fi o bună funcționare a  pancreasului.
Acesta este responsabil pentru producerea insulinei care controlează zahărul din sânge.
Mai multe studii au arătat, de asemenea, că persoanele care ies mai des la aer liber au un nivel scăzut al glicemiei, mai puțin stres, anxietate și depresie.

10.Abuzezi de antibiotice

Aceste medicamente sunt atât de puternice încât aportul lor trebuie urmat așa cum este prescris, astfel încât să nu existe efecte secundare. Un studiu realizat de Jurnalul de Endocrinologie și Metabolism Clinic a arătat că utilizarea antibioticelor poate ridica riscul unei persoane de diabet zaharat de la 23 până la 53%. Cercetatorii au susținut ca antibioticele pot suprima nivelul de bacterii bune în sistemul imunitar în intestin, ceea ce, la rândul său, afectează capacitatea corpului de a digera și metaboliza zahărul.

Dacă a fost util, nu uita să distribui!

You Might Also Like

  • 9 obiceiuri sănătoase de zi cu zi pentru a avea o viață vibrantă și intensă - Divers MediaDivers Media 13.12.2018 at 16:15

    […] Optează pentru multe fructe în prima parte a zilei, iar la prânz și cină pentru legume. Aici nu mă refer doar la fructele și legumele preferate, dar la întreg arsenalul acestora. Fructele și legumele sunt foarte importante pentru orice regim alimentar echilibrat. Aceste produse furnizează fibra necesară și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.  […]